Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Pasta med ugnsrostade betor och getostkräm
Betor är i säsong under februari och utgör basen i denna färgsprakande pastarätt. Genom att rosta betorna med honung lockar man fram en djupare söt smak som kontrasterar fint mot den syrliga getostkrämen.
400 g Kungsörnen Prima Penne
Ugnsrostade betor
1 ½ kg röd-/gul-/polkabetor
3 röda lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 msk honung
Getostkräm
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
50 g getost av chèvretyp
½ dl Go Green Rostade pumpakärnor
½ kruka timjan
Salt och peppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skär betorna i mindre klyftor. Skala och klyfta rödlökarna. Skala och grovhacka vitlöksklyftorna. Lägg betor, lök och vitlök i en ugnsfast form, ringla över olivolja och honung. Salta, peppra och rör om. Låt baka i mitten av ugnen ca 30 - 40 min. Rör om då och då så att det inte bränns.
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet när betorna varit inne i 20 min.
- Hacka eller riv vitlöksklyftan till getostkrämen fint. Mixa eller rör samman crème fraiche, getost och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda den nykokta pastan med betorna och rödlöken. Lägg upp på ett fint fat. Ringla över getostkrämen. Strö över pumpakärnorna och garnera med timjan.