Tagliatelle med ramslökspesto och ägg.

Tagliatelle med ramslökspesto och ägg

I de mellersta och södra delarna av Sverige går det under våren att plocka egen ramslök på lövängar och i lundar, men det går även att köpa i handelsbodar och på marknader. Om ni inte får tag på de vitlökssmakande bladen går de att ersätta med ruccola och/eller spenat samt en eller ett par vitlöksklyftor. 


4 portioner

Ramslökspesto
100 g ramslök, ca 20 blad
100 g vällagrad prästost
200 g Go Green Rostade Pumpakärnor
1 dl olivolja
Salt och svartpeppar

4 ägg
400 g Kungsörnen Prima Tagliatelle

30 minuter
  1. Börja med peston: Hacka ramslöksbladen grovt. Riv osten. Mixa samman ramslök, prästost pumpakärnor och olivolja i en matberedare till en grov pesto. Tillsätt eventuellt mer olivolja till önskad konsistens. (Det går även bra att hacka pumpakärnorna för hand och blanda ihop med hackade ramslöksblad och riven ost.)Smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra under tiden pastan och äggen förbereds.
  2. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Låt koka upp och koka sedan äggen ca 5 min. Spola med kallt vatten.
  3. Tillaga tagliatellen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera tagliatellen tillsammans med peston och smula över äggen.

3,3/5 baserat på 347 röster.