Vi har fler än 10 000 medarbetare, alla med sin unika berättelse om hur det är att vara en del av Lantmännen. Dessa är bara några exempel på innovativa, drivna och nyfikna medarbetare som utmanar varandra och sig själva - människor som växer tillsammans - från jord till bord.

Klara Ahlström

Head of Lantmännen Ekonomiavdelning, Malmö, Sweden

"Lantmännen är verkligen ett företag som ger avtryck, med rötterna i det svenska lantbruket och att vi värnar om vår jord. Det känns som att det genomsyrar hela vårt bolag och det gör mig stolt att säga att jag arbetar på Lantmännen, vilket oftast också bemöts med positiv feedback. Det är häftigt att se den utveckling Lantmännen gjort och att vara en del av det!"

Här kan du läsa mer om Klaras roll och drivkrafter.

Nina Tuomikangas

Project Manager Innovation, R&D
Stockholm, Sweden

“Lantmännen är en otroligt fin koncern, min tid här har varit de allra bästa åren i min karriär. Vi har starka värderingar, satsingar på hållbarhet och ambitiösa mål."

Läs om Ninas karriär på Lantmännen här.

Adnan Zeljkovic

Spannmålshandel, Lantmännen Lantbruk
Malmö, Sverige

”Jag ville arbeta för ett internationellt företag med starkt framtidsfokus. Lantmännen erbjöd mig väldigt bra möjligheter att lära mig nya saker, utvecklas och att vara en del av att 'Reimagine the world of grain'. Hur kan man säga nej till det?"

Läs mer om Adnans utvecklingsresa på Lantmännen här.

 

Helena Storsten

Hållbarhetschef, Swecon
Stockholm, Sverige

"Att jobba på Lantmännen och Swecon innebär samarbete över divisionsgränser, att ständigt utvecklas, frihet och förtroende."

Läs om Helenas resa från Trainee till Hållbarhetschef här.

 

Olli Lavikka

Chief Operating Officer (COO), Lantmännen Cerealia
Stockholm, Sverige

"Lantmännen beskrivs bäst som värdeledd, professionell och en ledare inom hållbarhet."

Läs om Olli och hans tips om att göra en karriär på Lantmännen här.

Märta Gjörtler

Fastighetsförvaltare, Lantmännen Fastigheter, Malmö, Sverige

Som fastighetsförvaltare på Lantmännen Fastigheter är man verkligen mitt i händelsernas centrum – och det passar Märta Gjörtler perfekt: ”Jag stortrivs när det är mycket som pågår – att förvalta och utveckla fastigheter tillsammans med såväl mina kollegor på Lantmännen Fastigheter som ute i verksamheterna”. Att jobba som fastighetsförvaltare omfattar mycket – från budgetansvar och verksamhetsanpassningar till om- och nybyggnationer, omvärldsbevakning, upphandlingar med entreprenörer och myndighetsfrågor. 

Tarra Nilsson

Manager IT Support Center, Lantmännen, Stockholm, Sverige

Vi frågade Tarra vilka erfarenheter hon tagit med sig från tidigare roller på Lantmännen: Kontaktnätet och förståelsen för att Lantmännen är ett stort företag, med olika fokus inom olika verksamheter, men framför allt att vi hjälper och stöttar varandra oavsett roll. Jag upplever att alla vill att det ska gå bra för Lantmännen och för våra svenska lantbrukare – våra ägare. En annan aspekt jag tar med mig är att våga testa nya saker. Lantmännen har så många spännande utmaningar och möjligheter. Man behöver bara våga fråga!

Waad Gebrael Issa

Bagerioperatör Huddinge, Lantmännen Unibake Sverige

"Jag stortrivs, jag älskar mitt jobb. Jag gillar alla nya produkter som kommer och att få nya utmaningar. Det känns tryggt att arbeta i ett stort företag, att jag får möjlighet att prova nya saker och utvecklas."

Läs hela intervjuerna med Waad, Caroline och Fredrik här. Där finner du också fler intervjuer med andra kollegor på Lantmännen Unibake.

Ulrika Forsberg Brikell

Plant Manager, Lantmännen Unibake Sverige

"Det bästa med mitt arbete är att jag har en stimulerande och utmanande arbetsmiljö där ingen dag är sig lik, och så har jag väldig trevliga och kompetenta arbetskamrater. Jag får möjlighet att påverka och driva företaget framåt, vilket jag tycker är roligt och viktigt."

Läs mer här om vad våra värderingar innebär för Ulrika

Caroline Adielsson

Distriktschef Foodservice, Lantmännen Unibake Sverige

"Vi lämnar inget åt slumpen, våra produkter är inte bara goda utan även framtagna med hållbara leverantörer som lever upp till våra riktlinjer för både mjuka och hårda värden. Vi tar ansvar och ser ständigt över vad vi kan förbättra."

Fredrik Samson

Operations Director, Lantmännen Unibake Sverige

"Jag brinner verkligen för att arbeta med och utveckla den här typen av organisation och tillsammans med chefer och medarbetare driva förbättring. Jag ser att det finns potential och vi har verkligen starka varumärken och produkter. Jag vill vara med och ta tillvara den vilja att utvecklas vidare som finns i företaget."

Pauline Ädel

Group Business Controller, Group Functions, Stockholm, Sverige

”För mig är Lantmännen: spannmålsvärdekedjan, lantbrukare och stolthet! Att arbeta för ett företag som arbetar med så intressanta saker såsom bioraffinaderier, odling och matproduktion och samtidigt bidrar till lönsamhet på Sveriges gårdar är något som verkligen passar mig. Jag vill vara stolt över vad min arbetsgivare gör och hur vi skapar värde för våra ägare – både på lång och kort sikt - något jag verkligen är på Lantmännen.”

Jakob Söderström

Innovation Manager, Group Functions R&D, Stockholm, Sverige

"En av anledningarna till att jag älskar att arbeta på Lantmännen är att man verkligen kan göra skillnad. Vi är ett kooperativ, vilket innebär att vi inte bara bryr oss om nästa delårsrapport - utan även om långsiktig innovation i hela företaget. Att äga värdekedjan, från jord till bord - för mig innebär det oändliga möjligheter!"

Merle Poolamets

Business Process Manager Finance, Lantmännen Cerealia, Tallinn, Estonia

"De egenskaper jag värdesätter mest hos mina kollegor är att ha ett öppet sinne - det gör utvecklingsarbetet mycket enklare och roligare. För mig är det viktigt att prata öppet med kollegorna om bra saker, men också "sätta fisken på bordet", det vill säga belysa viktiga och ibland tuffa utmaningar, och sedan tillsammans hitta ett roligt sätt att hitta lösningar."

Mats Olsson

Process and Application Manager, Kotka, Finland

"Det bästa med Lantmännen är våra goda och hälsosamma produkter och den internationella arbetsmiljön. Och det jag värdesätter mest med mitt jobb som process- och applikationsingenjör på anläggningen i Kotka där vi bland annat gör knäckebröd, är att det är utmanande och extremt varierat. Om vill du utvecklas och göra karriär på Lantmännen, så är mitt tips att våga ta sig an utmaningar, se sina misstag – och lära av dem, samt att ge uppmuntran och vara positiv."

 

Tiia Ranta

CFO, Lantmännen Cerealia, Stockholm, Sverige

Tiia, CFO på Lantmännen Cerealia, flyttade för en tid sen till Sverige från Finland, där hon jobbade på Lantmännen Unibake. Vi frågade Tiia vad som varit det bästa med hennes nya arbetsplats och Tiia svarade: ”Alla har varit så välkomnande och trevliga. Jag känner redan att jag är en i gänget. Det är häftigt att se hur motiverade och skickliga mina kollegor är i att utveckla vårt bolag vidare. Det märks verkligen att folk är stolta över att jobba här. Det är jag med!”

Pernilla Rydberg

QEHS manager, Lantmännen Lantbruk, Karlstad, Sverige

Pernilla Rydberg startade sin karriär inom Lantmännens livsmedelsdivision och gick senare över till lantbruksdivisionen, där hon är idag. Hon säger att det bästa med hennes nuvarande roll är att den känns som väldigt meningsfull i och med att Lantmännen arbetar för en större sak – Sveriges livsmedelsförsörjning. Pernillas bästa tips till andra som vill göra karriär inom Lantmännen är att hålla ögonen öppna, vara nyfiken och ta chansen att vara med i olika forum för att bygga sitt nätverk. "När man väl kommer på vad man tycker är kul och vad man vill så finns alla möjligheter inom Lantmännen", avslutar hon.

Davor Zidaric

Fast-food expert & produktutvecklare, Lantmännen Unibake, Sverige

"Det bästa med att vara utvecklingsansvarig i bageribranschen är att få möjlighet att utveckla och skapa nya bröd, och få vara en del i värdekedjan och ta tillvara på våra spannmål, och slutligen bli till härliga portioner hos våra kunder och konsumenter."

"När jag utvecklar nya produkter tänker jag alltid portion. Man måste se brödet som en del av rättens helhet och ta hänsyn till både fyllning och funktion. Brödet är din kanvas och fyllningen din möjlighet att skapa något unikt."

Läs hela intervjun med Davor här.

Cristina Bucur

Marketing Manager, Lantmännen Unibake Rumänien

"Mitt bästa karriärtips är att se förändringar som något positivt – det som fungerade igår kanske inte fungerar imorgon. Ha ett öppet sinne och var redo att anpassa dig eller gör förändringar snabbt. Fortsätt lära dig nya saker – det finns så mycket information som är tillgänglig idag, så fokusera på vad som är viktigt för dig och din utveckling."

YouTube preview

Pontus Christerson

Planeringschef Foder, Lantmännen Lantbruk, Malmö, Sverige

"Det bästa med Lantmännen är att jag känner att det är ett jordnära företag. Du kan pröva på olika möjligheter och utmaningar och det är ok att misslyckas så länge du lär dig av det. Och det jag också gillar med Lantmännen är att det är ett hållbart företag och jag älskar verkligen att vi har verksamhet i hela värdekedjan - från jord till bord."

Jesper Burchardt Kristensen

International Sales Development Manager, Lantmännen Unibake, Köpenhamn, Danmark

“Några av de viktigaste anledningarna till att jag valde Lantmännen Unibake var det internationella perspektivet, möjligheterna att utvecklas och nya sätt att arbeta med internationell försäljning och internationella key accounts. Jag trivs väldigt bra att arbeta i vår multinationella och tvärfunktionella miljö, som gör det lätt att bredda perspektivet. Som säljare är det viktigt att känna passion för det man säljer, och jag älskar verkligen att arbeta för ett företag som bakar goda produkter med hög kvalitet – både idag, imorgon och i framtiden."