Vi har fler än 10 000 medarbetare, alla med sin unika berättelse om hur det är att vara en del av Lantmännen. Dessa är bara några exempel på innovativa, drivna och nyfikna medarbetare som utmanar varandra och sig själva - människor som kan reimagine the world of grain.

Pernilla Rydberg

QEHS manager, Lantmännen Lantbruk, Karlstad, Sverige

Pernilla Rydberg startade sin karriär inom Lantmännens livsmedelsdivision och gick senare över till lantbruksdivisionen, där hon är idag. Hon säger att det bästa med hennes nuvarande roll är att den känns som väldigt meningsfull i och med att Lantmännen arbetar för en större sak – Sveriges livsmedelsförsörjning. Pernillas bästa tips till andra som vill göra karriär inom Lantmännen är att hålla ögonen öppna, vara nyfiken och ta chansen att vara med i olika forum för att bygga sitt nätverk. "När man väl kommer på vad man tycker är kul och vad man vill så finns alla möjligheter inom Lantmännen", avslutar hon.

Pauline Lidberg

Group Business Controller, Group Functions, Stockholm

”För mig är Lantmännen: spannmålsvärdekedjan, lantbrukare och stolthet! Att arbeta för ett företag som arbetar med så intressanta saker såsom bioraffinaderier, odling och matproduktion och samtidigt bidrar till lönsamhet på Sveriges gårdar är något som verkligen passar mig. Jag vill vara stolt över vad min arbetsgivare gör och hur vi skapar värde för våra ägare – både på lång och kort sikt - något jag verkligen är på Lantmännen.”

Mats Olsson

Process and Application Manager, Kotka, Finland

"Det bästa med Lantmännen är våra goda och hälsosamma produkter och den internationella arbetsmiljön. Och det jag värdesätter mest med mitt jobb som process- och applikationsingenjör på anläggningen i Kotka där vi bland annat gör knäckebröd, är att det är utmanande och extremt varierat. Om vill du utvecklas och göra karriär på Lantmännen, så är mitt tips att våga ta sig an utmaningar, se sina misstag – och lära av dem, samt att ge uppmuntran och vara positiv."

 

YouTube preview

Pontus Christerson

Chef Planering Spannmål, Lantmännen Lantbruk, Malmö, Sverige

"Det bästa med Lantmännen är att jag känner att det är ett jordnära företag. Du kan pröva på olika möjligheter och utmaningar och det är ok att misslyckas så länge du lär dig av det. Och det jag också gillar med Lantmännen är att det är ett hållbart företag och jag älskar verkligen att vi har verksamhet i hela värdekedjan - från jord till bord."

Tiia Ranta

CFO, Lantmännen Cerealia, Stockholm

Tiia, CFO på Lantmännen Cerealia, har precis flyttat till Sverige från Finland, där hon jobbade på Lantmännen Unibake. Vi frågade Tiia vad som varit det bästa med hennes nya arbetsplats och Tiia svarade: ”Alla har varit så välkomnande och trevliga. Jag känner redan att jag är en i gänget. Det är häftigt att se hur motiverade och skickliga mina kollegor är i att utveckla vårt bolag vidare. Det märks verkligen att folk är stolta över att jobba här. Det är jag med!”

Jakob Söderström

Innovation och affärsutveckling
Stockholm

"En av anledningarna till att jag älskar att arbeta på Lantmännen är att man verkligen kan göra skillnad. Vi är ett kooperativ, vilket innebär att vi inte bara bryr oss om nästa delårsrapport - utan även om långsiktig innovation i hela företaget. Att äga värdekedjan, från jord till bord - för mig innebär det oändliga möjligheter!"

Helena Storsten

Projektledare
Tyskland, Düsseldorf

"Som före detta trainee var jag spänd inför att pröva på spännande roller inom Lantmännens spannmålsvärdekedja, både i Sverige och internationellt – och inom både B2B och B2C. Nu har jag ett jobb som utmanar mig, samtidigt som jag känner förtroende från chefer och stöd från kollegor: 'Det här klarar du!'"

Olli Lavikka

Group Production Director Unibake
Danmark, Köpenhamn

"Jag gillar verkligen att jobba på Lantmännen Unibake, och jag delar helt bolagets vision och värderingar. När jag blev erbjuden chansen att flytta till Köpenhamn i augusti i år och ge mig på en ny utmaning, så kände jag mig väldigt tacksam gentemot min chef och mitt team, som gjorde det möjligt för mig att ta ett nytt steg."

Nina Tuomikangas

Director, Strategy & Development
Helsingfors, Finland

“Mitt företag, Vaasan, köptes av Lantmännen för nästan tre år sedan. De tre åren har varit de bästa i min – och många av mina kollegors – karriär! Vi har totalt omvandlat verksamheten – att vara med om att skapa den förändringen har varit både roligt och inspirerande. Jag känner väldigt starkt för Lantmännen, för våra värderingar – och för våra ägare, som tänker långsiktigt, med ett perspektiv flera generationer framåt."

Jesper Burchardt Kristensen

International Sales Development Manager
Danmark, Köpenhamn

“Några av de viktigaste anledningarna till att jag valde Lantmännen Unibake var det internationella perspektivet, möjligheterna att utvecklas och nya sätt att arbeta med internationell försäljning och internationella key accounts. Jag trivs väldigt bra att arbeta i vår multinationella och tvärfunktionella miljö, som gör det lätt att bredda perspektivet. Som säljare är det viktigt att känna passion för det man säljer, och jag älskar verkligen att arbeta för ett företag som bakar goda produkter med hög kvalitet – både idag, imorgon och i framtiden."

Adnan Zeljkovic

Inköpskoordinator
Malmö

”Jag ville arbeta för ett internationellt företag med starkt framtidsfokus. Lantmännen erbjöd mig väldigt bra möjligheter att lära mig nya saker, utvecklas och att vara en del av att 'Reimagine the world of grain'. Hur kan man säga nej till det?"

 

Marie Brage

Supply Planning Manager
Malmö och Stockholm

"I min roll är jag inblandad i hela varuflödesprocessen, där jag planerar varans väg från leverantör till kund. Utmaningarna som jag möter i arbetet gör att jobbet känns meningsfullt - jag slutar aldrig lära mig nya saker, vilket innebär att jag aldrig får tråkigt."