Vi är smartare, starkare, bättre tillsammans. Det är insikten och utgångspunkten för ambitionen att hitta nya sätt att arbeta och innovera inom Lantmännen. Årets Växthus-program, temat Cirular Futures, från spannmål till färdig produkt.

Vad är Växthuset?

Växthuset är Lantmännens öppna innovationsplattform för de som söker hjälp att utveckla en innovativ affärsmodell till en lönsam affär. 

Ansök till Växthuset

Vi har nu stängt intaget av idéer kring utmaningarna. Är du intresserad att delta i någon aktivitet mejla någon i Växthus-teamet, kontaktuppgifter står längst ner på sidan!

 

Viktiga datum och fakta

Vi är nu mitt uppe i vårt 2023-2024 års program "Circular Futures". Mer information om nästa program kommer efter sommaren 2024.

Vad händer med de mottagna idéerna?

Alla inkomna idéer läses och utvärderas av tvärfunktionella team som representerar olika verksamheter och koncernens FoU under november.

Bland de inkomna idéerna kommer Lantmännens högsta ledning att välja ut 5-10 mest potentiella interna idéer som ska vidareutvecklas i Accelerator under våren av små tvärfunktionella team. De tvärfunktionella teamen kommer att sättas i januari tillsammans med chefer från respektive verksamhet. När du skickar in din idé kan du säga om du skulle vara intresserad av att utveckla din idé vidare i Accelerator – eller om du bara vill skicka in din briljanta idé till andra att utveckla vidare!

Och kanske inte några av de stora idéerna som inte behöver vidareutvecklas i Accelerator men är redo eller nästan redo att implementeras i vissa delar av verksamheten som sådan eller genom de lokala investeringsprocesserna. Alla idéer lagras för möjlig användning!

Alla som har skickat en idé till den öppna utlysningen kommer att få svar i december.

Aktiviteter 2023-2024

Delta i en rad evenemang, workshops och sammankomster där vi tillsammans skapar smartare lösningar på några av branschens största utmaningar.

 

Introsessioner i september

Introduktion till Cirkulära Framtider

Ett frukostevent som introducerar dig till allt du behöver veta om programmet, varför det är viktigt för Lantmännen och sätt att engagera dig.

Datum: 14 September 
Tid: 08:30-08:55 CET
Plats: Stockholm & online

Bästa praxis och lärdomar

Vad har några av våra Lantmännenbolag gjort för att minska svinnet och öka värdet på biprodukter och sidoströmmar? Vad gör andra företag? Ett eftermiddagsevenemang som dyker ner i bästa praxis och framgångar.

Datum: 26 september
Tid: 15-15:50 CET
Plats: Online

Är du intresserad av att delta i dessa introsessioner? Du hittar länkarna till onlinestreaming-sessionerna på Inside!