Växthuset våren 2021: Hållbar nutrition

Vi har stängt årets ansökningsperiod för Växthuset 2021. I år fick vi in rekordmånga ansökningar, stort tack! Får att få glimtar från aktiviteter inom programmet i år, följ oss på våra sociala medier, Lantmännen på LinkedIn och Lantmännens instagramkonto Life at Lantmännen.

Hur kan vi utmana sättet vi producerar och konsumerar mat på och samtidigt bidra till att lösa globala hälsoproblem och klimathotet?

Vi står inför stora utmaningar, både vad gäller sättet att producera mat på och hur vi konsumerar den. Samtidigt som vår jord måste föda allt fler, måste också klimatförändringarna hejdas och en ökande global ohälsa till följd av maten vi äter bekämpas. På Lantmännen är vi övertygade om att vi kan göra skillnad. Tillsammans.

Hållbar nutrition är ett koncept som adresserar det komplexa och mångfacetterade området för planetarisk och människors hälsa. Vi vill söka innovativa lösningar, tillhandahålla en lins för sektorsövergripande samarbete och sträva efter ny kunskap för god och hälsosam mat.

Idéer vi letar efter

Har du några nya insikter om hållbar nutrition som kan komplettera vår expertis? Har du en outforskad lösning där tillverkningsprocessens sidoströmmar används för att ge mervärde till mer hälsosamma produkter? Kanske en affärsmodell som förändrar konsumenternas beteende mot att bli mer hållbart? Eller har du kanske en fantastik idé om en ny växtbaserad produkt? Eller kanske en insikt som kan innebära ett genombrott för havre eller fullkorn?

Teamet bakom Växthuset

Lantmännens Växthus drivs av Nina Tuomikangas och Jakob Söderström. Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar om Växthuset. Du hittar våra kontaktuppgifter nedan.

Nina Tuomikangas

Project Manager Innovation

Lantmännen R&D

Jakob Söderström

Innovation Manager

Lantmännen R&D