Bra mat börjar på åkern

Vägen mot bra mat börjar med ett frö som sås, med förhoppning om en god skörd och den goda måltiden. Vår ambition har, precis som odlingskonsten i stort, alltid handlat om att göra det bästa av vad jorden kan ge. Med detta som ledstjärna tar vi fram mat som producerats på ett hållbart och innovativt sätt, som ger hälsa och välmående - och en trevlig stund runt bordet. Det är bra mat, enligt oss.

Du hittar Lantmännens gröna grodd på våra förpackningar i din butik. Leta efter den när du vill ha ansvarsfullt producerad mat som gör gott för både människa och miljö.

Våra produkter

Tack vare omfattande satsningar på innovation och utveckling kan Lantmännen erbjuda bra mat som gör gott för hälsa, välmående och miljö.

Durumvetepasta från Gotland

Lantmännen och Kungsörnen har tagit fram en pasta tillverkad av närodlat durumvete. Efter omfattande forskning och testförsök har gotländska bönder efter 16 år lyckats odla det på Gotland.   

Klimatsmart vete

Genom att uppdatera hela utbudet av mjölprodukter enligt Klimat & Natur har Kungsörnen ända sedan 2015 bevisat att det varken behöver vara svårt eller dyrt att välja hållbara produkter.

Svenskodlade bönor

Soliga Öland och dess kalkrika jordar är en perfekt grogrund för den svenska bönan att frodas. Våra odlare har lyckats ta fram svarta, vita, bruna och kidneybönor på ön. 

Recept

Var rädd om maten

Tips&tricks och inspiration om hur du får ut det mesta av din matkasse finner du här på vår hemsida och i vår receptbok ”Var rädd om maten”. Tillsammans förbättrar vi mathushållningen och minskar matsvinnet!

Läs mer här

Våra varumärken

Här hittar du några av våra livsmedelsvarumärken som finns på den svenska marknaden. Klicka på bilderna för att komma till deras webbplatser.