icon

Bra mat är mat vi på Lantmännen har producerat på ett ansvarsfullt sätt, från jord till bord. Det påverkar vilket frö vi sår på åkern, våra odlingsmetoder och hur råvaran förädlas innan den tillslut når dig via butikshyllan.

Bra mat är mat vi på Lantmännen har producerat på ett ansvarsfullt sätt, från jord till bord. Det påverkar vilket frö vi sår på åkern, våra odlingsmetoder och hur råvaran förädlas innan den tillslut når dig via butikshyllan.

Våra svenska livsmedelsvarumärken

Idag och för morgondagen

Men riktigt Bra mat är inte bara ansvarsfullt producerad idag, den behöver också så ett frö för framtidens förmåga att möta sina behov. För att kunna fortsätta producera Bra mat även i framtiden krävs ett svenskt lantbruk som är produktivt, hållbar och lönsamt på lång sikt. Lantmännen är ett lantbrukskooperativ som ägs av 18 000 svenska bönder med ett gemensamt intresse – att skapa ett livskraftigt lantbruk. Så när du väljer Bra mat från Lantmännen går vinsten till att utveckla svenskt jordbruk. Det är så vi tillsammans tar ansvar från jord till bord.

Svensk produktion nära våra medlemmars gårdar

Lantmännen är en av landets största livsmedelsproducenter med omfattande verksamhet på flera platser i Sverige. Vi producerar livsmedel i Malmö, Bjuv, Laholm, Mantorp, Linköping, Järna, Örebro, Huddinge och Strängnäs. Våra medlemmars spannmål rensas och torkas på våra spannmålsmottagningar, lagras i våra silos, mals till vetemjöl eller valsas till havregryn i våra kvarnar, blir till makaroner i vår pastafabrik, blandas till müsli i vår frukostfabrik, gräddas till pannkakor i vårt pannkakskök eller bakas till bröd och bullar i våra bagerier.

Livsmedelsprodukter från 18 000 svenska bönder

Vi är stolta över att kunna presentera ett produktsortiment med allt ifrån svenska klassiker till innovativa, hälsosamma och smakrika nyheter.

Korvbröd från jord till bord

Vetet till våra korvbröd från Korvbrödsbagarn är odlade av svenska bönder, malt i vår kvarn i Strängnäs och bakat i vårt bageri i Örebro.

Smakrik granola

AXAs Granola är blandad i vår kvarn i Järna helt utan tillsatt socker. Den rostade havren gör sällskap med smakrika frukter, nötter, kryddor och bär i en rad olika smakkombinationer.

Svenskodlade bönor

Växtbaserat protein är en viktig del av framtidens mat. Därför satsar vi på att etablera odling av fler baljväxter på våra svenska åkrar.