Lantmännens ambassadörsprogram


Var med och forma framtidens lantbruk tillsammans med oss!
Ambassadörsprogrammet är ett program för dig som vill lära dig mer om Lantmännen.

Med ambassadörsprogrammet får du en ökad förståelse för Lantmännen som affärspartner och för ägandet av föreningen. Du kommer vara med och ge inspel på hur Lantmännen på bästa sätt kan möta behov och förväntningar hos morgondagens medlemmar. Och vem vet, kanske du blir intresserad av ett uppdrag som förtroendevald inom Lantmännen i framtiden.

Genom ambassadörsprogrammet vill Lantmännen säkra försörjningen av engagerade medlemmar som vill vara med och forma framtidens jordbruk med bas i kooperationen och våra kärnvärden.

Ansökan för programmet är stängd

Har du frågor eller funderingar angående ansökan, kontakta Jenny Andrén på 010-556 17 98 eller avdelningen för Ägarrelationer på 010-556 32 20, alternativt på mejl: jenny.andren@lantmannen.com .

Vem söker vi?

Vi söker dig som är en driven och engagerad medlem, eller blivande medlem, mellan 25 och 40 år. Vi tror att du har några års erfarenhet av att driva egen gård, arbeta på en gård eller på annat sätt arbetet med lantbruk.

Personen vi letar efter vill lära sig mer om Lantmännen som medlemsägt företag och samtidigt vara med och driva viktiga frågor som utvecklar svenskt lantbruk. Det ska vara en person som på sikt kan tänka sig bli förtroendevald.

Programstart och upplägg

Vid tre tillfällen mellan ocktober 2019 och maj 2020 träffas de 40 ambassadörerna. 

Vid dessa möten presenteras Lantmännen som affärspartner, Lantmännens verksamhetsområden samt ägandet, medlemsdemokrati, utdelning och kapitalfrågor. Vi fördjupar oss i Lantmännenmodellen och i något av Lantmännens verksamhetsområden.

Programmet innefattar studiebesök, grupparbeten, tid för diskussioner och framförallt: inspirerande möten med andra människor.

Detta förväntar vi oss av dig som ambassadör

Du som utses till Lantmännenambassadör förväntas medverka vid olika mässor, maskinvisningar, ungdomsträffar i distrikten, att synas i reklam och reportage. Så småningom kan du kanske bli kandidat till något förtroendeuppdrag.

Kontakt

Har du frågor eller funderingar, kontakta Jenny Andrén på 010-556 17 98 eller avdelningen för Ägarrelationer på 010-556 32 20, alternativt på mejl: jenny.andren@lantmannen.com