• Webbplatser
  • English
  • Om Lantmännen
  • Logga in

Lantmännen

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.

  • Lantmännen
  • Lantmännen Finans
  • Lantmännen Fastigheter
Lantbruk

Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.

  • Lantmännen Lantbruk
  • LM2
  • Odla
Maskiner

Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.

  • Lantmännen Maskin
  • Begagnatbörsen
  • Butik på nätet
Energi

En av Sveriges största producenter av bioenergiprodukter.

  • Lantmännen Agroetanol
  • Lantmännen Reppe
Livsmedel

Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.

  • Lantmännen Cerealia
  • Lantmännen Unibake
  • Lantmännen Functional Foods

LM²

Detta digitala verktyg vänder sig till dig som lantbrukare. Här handlar du spannmål, utför kassatjänster, beställer foder och reservdelar till dina maskiner och mycket mer. Fungerar lika bra mobilt som på datorn.

Logga in på LM²

E-KAPITAL KONTO

Lantmännen Finans AB är koncernens finansbolag. Här kan du som är enskild näringsidkare och medlem i Lantmännen logga in på ditt e-kapitalkonto med BankID/Mobilt BankID.

Logga in på E-kapital

Lantmännen Finans Agrolkort

Med Agrolkortet kan du handla på ca 40 miljoner inköpsställen över hela världen samtidigt som du har drivmedelsrabatter på nästan 2000 stationer i Sverige. Dessutom kan du använda det i alla svenska och utländska uttagsautomater där Mastercard-dekalen finns.

Logga in Agrolkortet
En stor familj

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.

Från jord till bord

Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.

Lokalt och globalt

Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark  internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.

Forskning och framtiden

Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.

Leta efter grodden

Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.

  • Framtidens Jordbruk

    Framtidens Jordbruk

    Trots att svenskt jordbruk idag anses vara ett av världens mest hållbara står vi ständigt inför nya utmaningar. Följ resan mot ett klimatneutralt jordbruk 2050. Läs mer

    Rapporten Framtidens jordbruk

    Vår framtidsrapport

    Vår rapport Framtidens Jordbruk visar att vi kan öka skördarna med 50 procent till 2050, samtidigt som klimatpåverkan minskar i enlighet med Parisavtalet.

    Framtidsgården

    Framtidsgården

    På Lantmännens Framtidsgårdar omsätter vi teori i praktik, tillämpar vår kunskap och bygger erfarenheter. Här visar vi hur Framtidens Jordbruk ser ut och på möjligheterna för framtiden.

    Klimat & Natur

    Odlingsprogrammet Klimat & Natur

    Vårt odlingsprogram Klimat & Natur ger upp till 30 procent lägre klimatpåverkan och gynnar den biologiska mångfalden. 

    Mer innehåll
    • Framtidens Jordbruk - en blogg
    • Samverkan i värdekedjan
    • Prenumerera på nyhetsbrevet Framtidens Jordbruk
    • Publikationer
  • Forskning & Innovation

    Forskning och innovation

    Det krävs mycket av oss för att kunna svara och helst överträffa konsumenternas och kundernas förväntningar, både nu och i framtiden. Vi investerar årligen 250-300 MSEK i forsknings- och innovationsprojekt som ska främja ny kunskap. Läs mer

    Innovation från jord till bord

    Innovation från jord till bord

    Med verksamheter i hela kedjan från jord till bord har vi en unik möjlighet att påverka. Vi testar nya grödor, effektivare odlingsmetoder och utvecklar morgondagens mat. 

    Forskningsstiftelsen

    Lantmännens forskningsstiftelse

    Ansök om 25 miljoner i forskningsmedel från Lantmännens forskningsstiftelse.

    Tidskriften Cerealier

    Tidskriften Cerealier

    I vår tidning Cerealier samlar vi aktuell forskning om mat och hälsa, med fokus på spannmål och baljväxter.

    Mer innehåll
    • Växthuset
    • Vår forskning
    • Vårt innovationsarbete
  • Bra mat

    Bra mat

    Mat som producerats på ett hållbart och innovativt sätt, som ger hälsa och välmående - och en trevlig stund runt bordet. Det är bra mat, enligt oss. Läs mer

    Hälsa

    Att äta hälsosamt

    Vi vill inspirera till medvetna val som ger positiva effekter för din hälsa. Det gör vi genom att erbjuda spannmålprodukter och baljväxter som naturliga delar av en balanserad kost. 

    Fyra sädesslag

    De fyra sädesslagen

    Vete, havre, råg och korn - spannmålsbaserade livsmedel ger mycket näring och har många hälsofördelar. Dessutom är de ett prisvärt alternativ i matbutiken.

    Våra produkter

    Produkter i urval

    Lantmännen är stolta över att kunna erbjuda hållbara och innovativa produkter som ger hälsa och välmående - och en trevlig stund runt matbordet. Det är bra mat, enligt oss. 

    Mer innehåll
    • Ansvarsfullt producerad mat
    • Matsamtalet
  • Hållbar utveckling

    Hållbar utveckling

    Som en av Nordens största koncerner inom lantbruk, bioenergi och livsmedel har Lantmännen både ett ansvar och en möjlighet att påverka utvecklingen.  Läs mer

    Viktiga sakfrågor

    Viktiga sakfrågor

    Vi har listat frågor som är angelägna för våra kunder och konsumenter, ofta kopplade till hållbar odling, våra råvaror och produkter. Såhär ser vi på dem.

    Ansvar genom hela värdekedjan

    Ansvar genom hela värdekedjan

    Vår riktning är tydlig. Vi vill bidra till framtida lösningar för livsmedel och bioenergi, och ställa om till en biobaserad cirkulär ekonomi. 

    Hållbarhetsstrategi

    Hållbara affärer

    Vår kunskap och närhet till odlingen ger oss unika möjligheter att bidra till en mer hållbar produktion och samtidigt skapa lönsamma mervärden för hälsa och miljö.

    Mer innehåll
    • Samarbeten och dialog
    • Resultat och redovisning
    • Hållbarhetsbloggen
  • Våra ägare

    Medlem

    Lantmännen är ett kooperativ som ägs och styrs av 19 000 svenska lantbrukare. Vårt uppdrag är att bidra till gårdens lönsamhet och skapa avkastning på ägarnas kapital i föreningen.  Läs mer

    Medlemskap

    Medlem i Lantmännen

    Som medlem är du både affärspartner och delägare. Läs mer om medlemskapet och aktuella frågor för dig som medlem. 

    Distrikt

    Distrikt och aktiviteter

    Lantmännens medlemsorganisation är indelad i 20 distrikt, från Norrbotten i norr till Södra Skåne i söder. Läs mer om distrikten och deras aktiviteter här.

    Bli medlem

    Bli medlem

    En medlem i Lantmännen kan antingen vara en fysisk eller en juridisk person. Innan du ansöker om medlemskap måste du ha ett kundnummer hos Lantmännen.

    Mer innehåll
    • Emissionshandel
    • Föreningsstämma
    • Tidningen Grodden
  • Karriär

    Karriär

    Välkommen till en internationell koncern med bred verksamhet inom hela värdekedjan från jord till bord. Här får du arbeta och växa tillsammans med 10 000 dedikerade och drivna kollegor, och påverka Lantmännens väg framåt.  Läs mer

    Lediga jobb

    Lediga jobb

    Bredden på vår verksamhet innebär att vi kan erbjuda tjänster inom olika karriärområden. Se vilka jobb som är lediga just nu.

    Studenter och tidiga talanger

    Studenter

    Exjobb, praktikplats, sommarjobb eller traineeprogram? För dig som ska ta dina första steg i karriären finns många möjligheter hos Lantmännen. 

    Vad vi erbjuder

    Vad vi erbjuder

    Hos oss blir du en del av ett företag som har fötterna i jorden, och som vill att medarbetarna och verksamheten ska växa på ett hållbart sätt.

    Mer innehåll
    • Väx med oss
    • Våra medarbetare
  • Om oss

    Om Lantmännen

    Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 18 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 60 miljarder SEK på årsbasis. Läs mer

    Organisation & verksamhet

    Organisation & verksamhet

    Lantmännens verksamhet är uppdelad i tre divisioner och två affärsområden. Lantmännen är dessutom delägare i flera internationella bolag.

    Finansiell information

    Finansiell information

    Här samlar vi delårsrapporter, bokslutskommunikéer, års- och hållbarhetsredovisningar liksom information om finansiering och vår finansiella kalender. 

    Styrelse och ledning

    Styrelse och ledning

    Här finns information om och kontaktuppgifter till Lantmännens koncernledning och koncernstyrelse samt revisorer. 

    Mer innehåll
    • Mer om Lantmännen
    • Vår historia
    • Press och nyheter
    • Kontakta oss
    • Prenumerera
Meny
  • Framtidens Jordbruk
    • Rapporten Framtidens jordbruk
    • Framtidsgården
      • Framtidsgården Svalöv
      • Framtidsgården Bjertorp
      • Framtidsgården Viken
    • Klimat & Natur
      • Åtgärder på gård
      • Programmet som gynnar både lantbrukaren och klimatet
    • Framtidens Jordbruk - en blogg
      • En livsmedelsstrategi för framtiden
      • 2023 – året då fossilfri värdekedja blir verklighet
      • Nu designar vi den första fossilfria värdekedjan för livsmedel
      • Digitalisering som gynnar lantbrukare och samhälle
      • Tankar från lanseringen av Framtidsgården Svalöv
      • Snart bryggs öl på maltkorn från Klimat & Natur
      • Halverad klimatpåverkan vart tionde år
      • Lantmännens hållbara odlingsprogram växer
      • Forskning och samarbete för att utveckla framtidens hållbara växtnäring
      • Ökad inhemsk produktion för ett stärkt livsmedelsystem
      • Tillsammans med våra kunder kan vi möta vetenskapliga klimatmål
      • Hållbara, skalbara lösningar skapas bäst i partnerskap
      • Ett stort steg på vägen mot Framtidens Jordbruk i Finland
      • Framtidsgården Bjertorp invigd - Framtidens Jordbruk i praktiken
      • Växtförädling för hållbarhet och ökad skörd
      • Lantmännens Forskningsstiftelse – avgörande bidrag till Framtidens jordbruk
      • Kolinlagring på Framtidsgården Bjertorp
      • Framtidens jordbruk i praktiken
      • 29 skördar kvar till ett klimatneutralt jordbruk
      • Alger i foder minskar klimatutsläppen
      • Forskning för mer kunskap om framtidens jordbruk
      • Samarbete i livsmedelskedjan
      • Visioner och metoder för ett hållbart jordbruk internationellt
      • Framtidsgården Bjertorp
      • Forskning och innovation för robusta livsmedelssystem
      • Robusta Livsmedelssystem
      • Veckan då livsmedelssektorn blev samhällsviktig
      • Så når vi klimatneutralitet 2050
    • Samverkan i värdekedjan
    • Prenumerera på nyhetsbrevet Framtidens Jordbruk
    • Publikationer
  • Forskning & Innovation
    • Innovation från jord till bord
      • Matinnovation & hälsa
      • Innovativa odlingsmetoder
      • Biologisk mångfald & ekosystem
      • Smarta proteinkällor
      • Klimateffektivt lantbruk
      • Cirkulära bioflöden
      • Livskraftigt lantbruk
    • Forskningsstiftelsen
      • Forskningsområde Lantbruk och maskin
      • Forskningsområde Bioenergi och gröna material
      • Forskningsområde Livsmedel och hälsa
    • Tidskriften Cerealier
      • Grogrund ett nav inom växtförädling
      • Arkiv utdrag ur artiklar
      • Nya produkter med gröna proteiner
      • Svensk matkultur
      • Framtidens jordbruk integrerar olika proteinslag
      • Fullkornsråg ger hälsovinster
      • Resistent stärkelse har potential
      • Fullkornets partikelstorlek
      • Digitalt spannmålsprojekt
      • Framtidens vete
      • Forskningsområde med potential
    • Växthuset
      • Interna aktiviteter
      • Exempel på tidigare projekt
      • Växthus-bloggen
    • Vår forskning
    • Vårt innovationsarbete
  • Bra mat
    • Hälsa
      • Bra kolhydrater
      • Fibrer och fiberrik mat
      • Fullkorn
      • Proteinrik mat
      • Gluten
      • Tarmhälsa
      • Hall koll pa ditt blodsocker
      • Functional food
      • Fetter
      • Nordisk kost
    • Fyra sädesslag
      • Vete
      • Havre
      • Råg
      • Korn
    • Våra produkter
    • Ansvarsfullt producerad mat
      • Gröna grodden - en kvalitetssäkring
    • Matsamtalet
  • Hållbar utveckling
    • Viktiga sakfrågor
      • Klimat
      • Palmolja
      • Soja
      • Vatten
      • Ekologiskt och konventionellt
      • Stråförkortning
      • Växtnäring (gödsel)
      • Slam
      • Kadmium
      • Växtskydd
      • GMO/genteknik
      • Ursprung
      • Biologisk mångfald
      • Matsvinn
      • Ägg
      • Plast
    • Ansvar genom hela värdekedjan
      • Säker och effektiv produktion
      • Ansvar i leverantörskedjan
      • Hållbar odling
      • Hållbara produkter
    • Hållbarhetsstrategi
      • Styrning och ansvar
      • Internationella initiativ
    • Samarbeten och dialog
    • Resultat och redovisning
    • Hållbarhetsbloggen
      • Vi är redo att möta framtiden
      • Hållbarhetsresultat 2017
      • Vetemjöl och spänstiga hopp
      • Framtidens bonde i Lycksele
      • Hur skapar vi ett hållbart matsystem?
      • Agtech skyndar på omställningen till ett hållbart jordbruk
      • Fakta och rätt fokus nödvändigt för framtidens mat
      • Intryck från Almedalen - del 2
      • Intryck från Almedalen - del 1
      • Sista skörden?
      • Vi hade fel, och det blev rätt - nu laddar vi om!
      • Eko eller konventionellt - hållbart ska det vara!
      • Det som händer i Almedalen får inte stanna i Almedalen
      • Fossilfritt 2030
      • Trendspaning för hållbarhetsåret 2016
      • Holländarna sätter hållbart jordbruk på agendan
      • Fem saker du inte visste om Lantmännens klimat- och hållbarhetsarbete
  • Våra ägare
    • Medlemskap
      • Insatser och utdelning
      • Medlemskontakt
      • Bli förtroendevald
      • Test 1
    • Distrikt
      • Distrikt Kristianstad-Blekinge
      • Distrikt Halland
      • Distrikt Kalmar-Öland
      • Distrikt Höglandet
      • Distrikt Gotland
      • Distrikt Sörmland
      • Distrikt Uppland
      • Distrikt Dala-Aros
      • Distrikt Gävleborg
      • Distrikt Jämtland
      • Distrikt Västerbotten
      • Distrikt Västernorrland
      • Distrikt Norrbotten
    • Bli medlem
    • Emissionshandel
      • Kurs emissionshandel
      • Handelsperioder och orderläggning
      • Emissionsskola
    • Föreningsstämma
    • Tidningen Grodden
      • Arkiv
      • Kontakta redaktionen
      • Vall
      • Ukraina
      • Teori blir praktik i Bjertorp
  • Karriär
    • Lediga jobb
    • Studenter och tidiga talanger
      • Traineeprogram
      • Summer Internship
      • Examensarbete och uppsats
    • Vad vi erbjuder
    • Väx med oss
    • Våra medarbetare
  • Om oss
    • Organisation & verksamhet
    • Finansiell information
      • Års- och hållbarhetsredovisningar
      • Delårsrapporter och bokslutskommunikér
      • Lyssna 2022
      • Grön finansiering
      • Förlagsandelar
      • Bokslutskommunikéer
    • Styrelse och ledning
      • Ledning
      • Styrelse
      • Revisorer
      • Valberedning
    • Mer om Lantmännen
    • Vår historia
    • Press och nyheter
      • Pressmeddelanden
      • Presskontakter
      • Pressbilder
      • Tidningar och publikationer
      • Skörd 2022
      • Cerealier nr 4 2021
      • Grodden-podden
      • Högre resultat och försäljningstillväxt för Lantmännen
      • Puff Årsrapport 2021
      • Cerealier nr 1 2022
      • Magnus Kagevik i Groddenpodden
      • Cerealier nr 2 2022
      • Puff Cerealier nr3 2022
      • Lantmännen toppar listan över Sveriges mest meningsfulla företag
    • Kontakta oss
    • Prenumerera

Utdrag av artiklar från tidigare nummer av Cerealier

Arkiv artiklar

13 december 2021

Resistent stärkelse har potential

Jag tror att produkter med tillsatt resistent stärkelse från vete är nästa stora grej i Europa, säger professor Denise Robertson vid University of Surrey, UK.

Läs artikeln

14 juni 2021

Framtidens jordbruk integrerar olika proteinslag

Jag ser ingen motsättning mellan hållbart producerat kött och växtbaserat. Båda delarna behövs i ett hållbart livsmedelssystem säger Jenny Jewert, WWF.

Läs artikeln

15 april 2021

Svensk matkultur

Sverige har genomgått en häpnadsväckande förvandling mot en neofil matkultur där allt nytt står högt i kurs, säger Håkan Jönsson.

Läs artikeln

05 januari 2021

Nya produkter med gröna proteiner

Forskning inom livsmedelsprocessning är en viktig pusselbit i utvecklingen av nya växtbaserade produkter, säger Nesli Sözer, VTT.

Läs artikeln

02 oktober 2020

Grogrund ett nav för växtförädling

Växtförädling är ett viktigt verktyg för att föda en växande befolkning och för att möta klimatförändringar, menar Eva Johansson, SLU.

Läs artikeln

26 maj 2020

Jakten på en gyllene mätstandard

Hur mäter man livsmedels klimatpåverkan i kombination med näringstäthet? En ekvation på väg att lösas av forskare på RISE. 

Läs artikeln

14 januari 2020

Tre miljoner studier i matpyramiden

Aldrig har de vetenskapliga beläggen för hur vi ska äta hälsosamt varit så starka. Möt Mai-Lis Hellénius som forskat om kost och livsstil i över 30 år.

Läs artikeln

09 april 2020

Ulfs modell kan stötta skolköken

Det går att laga skolmat med lägre klimatavtryck, utan att kompromissa med näring, kostnad och smak. Det visar en forskningsartikel av bland andra Ulf Sonesson, forskningschef på RISE. 

Läs artikeln

30 oktober 2019

Forskare efterlyser funktionell mat

Med functional foods menas livsmedel med en positiv effekt på hälsan. Forskaren Elin Östmansom arbetar för fler funktionella ingredienser i mat. 

Läs artikeln

14 oktober 2019

Testbädd för digitaliserat jordbruk skördad

En högteknologisk testbädd ska göra jordbruket miljövänligare och mer lönsamt. Nu har första grödorna skördats.

Läs artikeln

06 maj 2019

Matlupin istället för soja

Kan sötlupin vara ett konkurrenskraftigt alternativ till soja? Det tror Eslam Salah, entreprenören bakom startupen Lupinta, som tillverkar veganska livsmedel av lupin. 

Läs mer
Du är här:
  • Lantmännen
  • Forskning & Innovation
  • Tidskriften Cerealier
  • Arkiv utdrag ur artiklar

Genvägar

  • Press och nyheter
  • Karriär
  • Finansiell information
  • Lantmännens leverantörsportal
  • Identitetsmanual och sponsring

Besöksadress

S:t Göransgatan 160 A
Stockholm
Hitta hit

Kontakta oss

Sociala kanaler

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • LinkedIn
  • English

Copyright Lantmannen

 

Integritetspolicy

 

Cookie Policy

Manage Cookies