Lantmännen söker dig som vill bli en del av en koncern med bred verksamhet och med fokus på tillväxt. Traineeprogrammet erbjuder dig en unik möjlighet att utveckla både dig själv och världen omkring dig på ett sätt som gör skillnad för samhället och människors vardagsliv.

Under traineeprogrammets 15 månader, har du fyra olika befattningar, två i din hemdivision och två i andra divisioner och funktioner, samt genomgår flertalet utbildningar inom ledarskap, personlig utveckling och projektledning. Och vi söker affärsorienterade personer som delar vår passion för framtiden inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel - talanger som kan hitta nya sätt att utveckla vår verksamhet - från jord till bord.

Ansökan till kommande Graduate Trainee Program med start i augusti 2022 har nu stängt. 

Stretch your mind

Vi växer genom att fortsätta utmana varandra och söka nya lösningar. Dela dina erfarenheter och tankar med kollegor för att utveckla och gro din potential. 

Go full circle

Allt vi gör hänger ihop. Och vi brinner för möjligheterna att arbeta tillsammans för att hitta nya lösningar och för att växa vår hållbara verksamhet. Här kan du göra skillnad och påverka vår väg framåt - från jord till bord.

Make your mark

Med verksamheter över hela världen och i hela värdekedjan - kan du växa ditt nätverk, upptäcka nya perspektiv och hitta det du brinner mest för och där du kan göra skillnad.

Om programmet

Lantmännens Graduate Trainee Program 2022–2023 är utformat med flera olika "spår". Läs mer om de olika inriktningarna på www.lantmannen.com/trainee/

Som graduate trainee på Lantmännen erbjuds du en unik start på din karriär där du blir en del av en global koncern med en strategi för tillväxt, både på befintliga och nya marknader.

Du har en "hemdivision" under traineeprogrammet och under 15 månader har du fyra olika befattningar eller rotationer som vi kallar dem - två i din hemdivision och två i andra divisioner och funktioner, för att du ska få erfarenheter från flera delar av vår breda verksamhet.

Traineeprogrammet består av fyra rotationer - den första och den tredje verkar du i din hemdivision. De andra två rotationerna tillbringar du inom andra divisioner, affärsområden och funktioner och troligtvis också på annan ort.

Projekt och uppdrag varierar – och syftet är att bredda dina kunskaper, kompetenser och erfarenheter från flera delar av vår verksamhet. Vårt mål är också att minst en av rotationerna ska ha internationell inriktning eller vara utomlands.

Parallellt med rotationer löper ett gediget utbildningsprogram, för att ge traineerna en bra plattform och verktyg inom viktiga områden så som ledarskap, personlig utveckling och strategiskt affärstänk.

Mellan varje rotation träffas också traineerna för att dela med sig av sina erfarenheter och lärdomar, reflektera och umgås, men även för göra studiebesök och utforska fler delar av verksamheten och bygga nätverk.

En del av traineeprogrammet är ett så kallat Strategic Group Assignment, som är ett längre projekt inriktat på Lantmännens framtida utveckling. Dessa strategiska projekt initieras ofta direkt av koncernledningen.

Programmet ger dig också många tillfällen att växa ditt nätverk, möjligheter att påverka, både vår verksamhet – men också samhället och människors vardag, från jord till bord.

Vill du veta mer om hur det är att vara Graduate Trainee på Lantmännen och hur rekryteringsprocessen går till, så finns mer information under www.lantmannen.com/trainee.