Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Hösten bjuder på ett knytkalas och skördefest i naturen. I Matsamtalet avsnitt 26 med Johan "Matgeek" Hedberg och mästerkockan Sigrid Bárány bjuds det på en höstig hasselnötssallad. Receptet är fritt efter Hugh Fearnley-Whittingstall. En lätt förrätt som helt bygger på tillgång till färska, gröna hasselnötter.
Recept: Sigrid Bárány Fotograf: Lina Haskel
Senapsvinägrett:
Rör ihop ingredienserna till vinägretten. Hacka nötterna grovt. Blanda sallad och persilja och portionera ut på 4 tallrikar. Knaperstek pancetta i lite olja eller bacon utan olja, lyft upp och lått rinna av på papper. Stek nötterna i oljan eller baconfettet så att de får lite gyllene yta. Ringla över vinägretten över salladen. Fördela nötter och pancetta ovanpå. Servera genast.