Potatis och purjolökssoppa med kikärter och knaperstekt bacon.

Potatis- och purjolökssoppa med kikärter och knaperstekt bacon

En älskad klassiker som är lika god att servera varm som kall. I denna variant ingår även kikärter vilket gör soppan extra proteinrik och mättande.


4 portioner

2 purjolökar (den vita delen)
400 g potatis
1 förp Go Green Ekologiska Kikärter
1 dl vitt vin
8 dl vatten
2 tärningar grönsaks-/hönsbuljong
2 dl grädde
2 tsk dijonsenap
1 tsk tryffelolja (kan uteslutas)

30 minuter
  1. Dela och skölj purjolökarna. Strimla den vita delen. Skala och skär potatis i mindre bitar. Häll av spadet från kikärterna.
  2. Hetta upp en kastrull med en rejäl klick smör och fräs sedan purjolök och potatis på medelvärme i några minuter. Tillsätt kikärter och vin och låt koka ner till hälften. 
  3. Tillsätt vatten och grönsaks- eller hönsbuljongtärningar. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme ca 20 min. Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och dijonsenap och koka upp soppan på nytt. Späd eventuellt med mjölk eller vatten om soppan blir för tjock.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla baconet och stek sedan knaprigt i en stekpanna med lite olja. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Smaka av soppan med tryffelolja och servera tillsammans med det knaperstekta baconet.

3,1/5 baserat på 641 röster.