Mac ’n cheese med majs och chili.

Mac ’n cheese med majs och chili

En krämig makaronigratäng som får härligt sting av grön chili och sötma från majsen. Servera gärna tillsammans med en frisk sallad. Gratängen går utmärkt att göras i förväg och sedan värma på innan servering. 


4 portioner

Gratäng
400 g Kungsörnen Makaronsnäckor
2 vitlöksklyftor
2 gröna chilis
1 knippe persilja
1 förp Go Green Ekologisk Gourmetmajs

Ostsås
1 msk smör
1 msk Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
4-5 dl mjölk
300 g vällagrad cheddar

Salt och peppar

45 minuter
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka makaronsnäckorna enligt anvisning på förpackningen men halvera kokningstiden.
  3. Skala vitlök och finhacka den och chili (behåll eller skär bort kärnhuset på chilin beroende på hur stark ni vill att rätten ska vara). Skölj och grovhacka persiljan. Riv osten och sila majsen.
  4. Smält smöret till ostsåsen i en kastrull. Vispa ner mjölet till en jämn massa. Tag av kastrullen från plattan och vispa ner någon deciliter av mjölken till en klumpfri smet. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa ner resten av mjölken. Låt såsen koka ihop något under ständig vispning. Tag av kastrullen från plattan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda samman makaroner, ostsås, majs, chili, vitlök och hälften av persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fördela blandningen i en stor ugnsfast form, ca 20*25 cm, eller i flera mindre portionsformar. Strö över ströbröd.
  7. Grädda i mitten av ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 15-20 min. Strö över resten av persiljan och servera!

3,5/5 baserat på 242 röster.