Macaroni and cheese med svartkål.

Macaroni and cheese på havrefusilli med svartkål och valnötter

En krämig och mycket smakrik variant på den amerikanska klassikern. God att äta som den är eller tillsammans med sallad, bacon, korv eller rökt lax.


4 portioner

400 g Kungsörnen Havrepasta Fusilli
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g svartkål
½ dl vatten
2 dl grädde
150 g färskost
150 g riven parmesan
1 dl hackade valnötter
1 dl ströbröd

Smör till stekning
Salt och peppar

45 minuter
  1. Koka pastan i saltat vatten, ett par minuter mindre än anvisningen på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala lök och vitlök. Dra eller skär bort de grövsta stjälkarna från svartkålen och skär sedan i strimlor.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör. Fräs lök och vitlök utan att det tar färg. Tillsätt svartkålen, fräs några minuter. Salta och peppra. Tillsätt vattnet och låt koka in.
  5. Blanda ner grädde, färskost, parmesan och valnötter och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Blanda samman svartkålssåsen med havrefusillin och häll i en ugnsfast form, alternativt ugnsfasta portionsformar. Strö över ströbröd.
  6. Gratinera i ugn ca 25 min eller tills gratängen fått fin färg. 

3,5/5 baserat på 463 röster.