Stekt korv med krispig äpple- och senapskräm.

Stekt korv med krispig äpple- och senapskräm

En sötsyrlig kräm med rostade solroskärnor, svenska höstäpplen och grovkornig senap är ett trevligt sätt att variera toppingen på korven. Krämen går utmärkt att förbereda och ta med på höstens utflykter och servera tillsammans med nygrillade korvar och korvbröd.


4 portioner

Äpple- och senapskräm
50 g Go Green Rostade Solroskärnor
2 sötsyrliga äpplen
1-2 msk grovkornig sötstark senap
2 dl crème fraiche

8 goda korvar
8 Korvbrödsbagarns fiberrika korvbröd
1 knippe persilja

Salt och peppar
Smör till stekning

20 minuter
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Hacka solroskärnorna grovt. Skölj och finhacka äpplena. Blanda ihop solroskärnor, äpple, senap och crème fraiche i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Picka korven med en potatissticka eller kniv så att inte skinnet spricker vid stekningen. Hetta upp en stekpanna med smör och stek korven tills den fått fin färg runtom.
  4. Vik upp korvbröden och rosta på ett galler i övre delen av ugnen tills de fått fin färg, ca 3 min.
  5. Finhacka persilja.
  6. Skär ett snitt i varje korv och klicka på äpple- och senapskrämen. Servera korven i korvbröden och strö över persiljan.

3,2/5 baserat på 288 röster.