Medelhavsdoftande lammfärsfräs med fetaost och rostade pinjenötter.

Medelhavsdoftande lammfärsfräs med fetaost och rostade pinjenötter

Lammfärs får fräsa tillsammans med vitlök, chili och garam masala för att sedan serveras med nykokt pasta, rostade pinjenötter och fetaost. En snabblagad och lyxig vardagsrätt med mycket smak!


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Gemelli

500 g lammfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 röda chili
½ msk garam masala
2 msk tomatpuré
½ dl russin
1 förp Go Green Ekologiska Stora vita bönor
1 citron
1 kruka oregano

50 pinjenötter
200 g fetaost

Salt och peppar
Smör eller olivolja till stekning

40 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  2. Finhacka lök, vitlök och chili.
  3. Hetta upp en stor stekpanna. Tillsätt smör eller olja och fräs sedan lammfärsen tills den fått fin färg. Salta och peppra. Tillsätt lök, vitlök, chili, garam masala och tomatpuré och fortsätt fräsa ytterligare några minuter. 
  4. Tillsätt russin och fortsätt fräsa ca 5 min. 
  5. Häll av spadet från bönorna. Skölj citronen och finriv skalet. Repa bladen från oreganon och hacka lätt. 
  6. Rör ner bönor, citronskal och oregano i lammfräset och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
  7. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Smula fetaosten.
  8. Servera den nykokta pastan med lammfärsfräset. Toppa med fetaost och pinjenötter.

3,5/5 baserat på 279 röster.