Havreflarnskorgar med färska bär

Knäckiga havreflarn som böjs till korgar över glas. Fylls med havrevisp och massor av färska bär!


15 portioner
150 g smör
2 dl Kungsörnen vetemjöl 
2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl havrevisp naturell
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Fyllning till 4 portioner:
Ca 5 dl blandade bär, t ex. vinbär, hallon, smultron, jordgubbar, blåbär
3 dl havrevisp

 

15 minuter
  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt alla ingredienser och blanda väl.
  2. Klicka ut klickar på smord plåt eller på bakplåtspapper med långt mellanrum, flarnen flyter ut!
  3. Grädda på 200°C i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
  4. Lossa från plåten ganska genast och böj flarnen över upp-och nervända glas. Låt svalna.  Fyll sedan havreformarna med bär och vispad havrevisp.

3,4/5 baserat på 251 röster.