Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Havreflarnskorgar med färska bär
Knäckiga havreflarn som böjs till korgar över glas. Fylls med havrevisp och massor av färska bär!
2 dl Kungsörnen vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl havrevisp naturell
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Ca 5 dl blandade bär, t ex. vinbär, hallon, smultron, jordgubbar, blåbär
3 dl havrevisp
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt alla ingredienser och blanda väl.
- Klicka ut klickar på smord plåt eller på bakplåtspapper med långt mellanrum, flarnen flyter ut!
- Grädda på 200°C i mitten av ugnen i ca 5 minuter.
- Lossa från plåten ganska genast och böj flarnen över upp-och nervända glas. Låt svalna. Fyll sedan havreformarna med bär och vispad havrevisp.