Tagliatelle med kycklingköttbullar i tomatsås med basilika.

Spagetti med kycklingköttbullar i tomatsås med basilika


4 portioner

400 g Kungsörnen Vit fiber pasta
Kycklingköttbullar:
400 g kycklingfärs
1 stor finhackad
bananschalottenlök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 ägg
lite pressad citronsaft
1 nypa socker
salt och peppar

Tomatsås
5 tomater
1 finhackad gul lök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 halv finhackad spansk
peppar
olivolja
honung
salt och peppar

Tillbehör

färsk basilika
lagrad ost

15 minuter
  1. Rör ihop alla ingredienser till köttbullarna, forma till små bullar och stek i en panna tills de är genomstekta.
  2. Kryssa tomaterna i båda ändarna, lägg dem i kokande vatten i ca 30 sek, spola av dem i kallt vatten och dra av skalet. Stek lök och vitlök på svag värme i olivolja. Tärna tomaterna och tillsätt i pannan med lök och vitlök.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ihop ca 15 min.
  4. Koka pastan enligt anvisningar.
  5. Blanda den färdiga pastan i tomatsåsen och servera med kycklingbullarna, färsk basilika och riven lagrad ost.

3,3/5 baserat på 567 röster.