Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Kladdkaka med apelsingrädde
Den 7:e november är ingen vanlig dag, för det är kladdkakans dag. Prova gärna denna enkla variant som blir lite högre och kladdigare än originalet.
Kladdkaka
4 ägg
5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad
200 g smör
3 dl Kungsörnen Vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 tsk salt
Apelsingrädde
2 dl vispgrädde
2 msk Grand Marnier apelsinlikör
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker.
- Hacka chokladen. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull.
- Blanda samman alla ingredienser till en smet. Häll i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 20-30 minuter. Låt svalna.
- Vispa grädden. Blanda med apelsinlikören och servera tillsammans med kladdkakan.