Kladdkaka med apelsingrädde.

Kladdkaka med apelsingrädde

Den 7:e november är ingen vanlig dag, för det är kladdkakans dag. Prova gärna denna enkla variant som blir lite högre och kladdigare än originalet.


4 portioner

Kladdkaka
4 ägg
5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
100 g mörk choklad
200 g smör
3 dl Kungsörnen Vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 tsk salt 

Apelsingrädde
2 dl vispgrädde
2 msk Grand Marnier apelsinlikör

40 minuter
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker. 
  3. Hacka chokladen. Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull.
  4. Blanda samman alla ingredienser till en smet. Häll i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 20-30 minuter. Låt svalna.
  6. Vispa grädden. Blanda med apelsinlikören och servera tillsammans med kladdkakan.

3,2/5 baserat på 274 röster.