Fiskpinnar med rotselleristomp och sås på gräddfil och saltgurka.

Fiskpinnar med rotselleristomp och sås på gräddfil och saltgurka

När du provat dessa fiskpinnar kommer du aldrig mer välja frysdiskens variant! Fisken kan även tillagas i ugn. Hoppa då över paneringen och lägg örterna och fröna som ett täcke. Varför inte lite riven ost också?


4 portioner

600 g vit fiskfilé av fast sort, t.ex. sej 
2 dl Kungsörnen vetemjöl
2 ägg

2 dl  GoGreen solroskärnor   
1 dl Go Green oskalade sesamfrön
1 knippe bladpersilja, finskuren
1 knippe gräslök, finskuren

6 st potatisar
1 rotselleri
75 g smör
ev lite mjölk

2 hela ättiksgurkor
1 rödlök
2 dl gräddfil 
1 dl majonnäs
1 tsk citronsaft
1 msk spad från ättiksgurkan
½ tsk socker
Salt och svartpeppar

45 minuter

Skala potatis och rotselleri. Dela ner i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Mosa med gaffel eller potatisstöt tillsammans med smör och eventuellt lite mjölk.

Dela fisken i fina avlånga bitar, salta och peppra. Blanda ihop solroskärnor, sesamfrö och örter på en tallrik. Förbered två tallrikar till, en med mjöl och en med lätt uppvispade ägg. Panera fisken i tre omgångar – först i mjöl, därefter i ägg och sist i ört och frö-blandningen. Stek fisken i smör på medelvärme till den fått fin färg.

Finhacka gurka och rödlök och blanda tillsammans med gräddfil och majonnäs. Smaka av med citronsaft, ättikspad, socker, salt och peppar.


3,5/5 baserat på 260 röster.