Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
När du provat dessa fiskpinnar kommer du aldrig mer välja frysdiskens variant! Fisken kan även tillagas i ugn. Hoppa då över paneringen och lägg örterna och fröna som ett täcke. Varför inte lite riven ost också?
600 g vit fiskfilé av fast sort, t.ex. sej
2 dl Kungsörnen vetemjöl
2 ägg
2 dl GoGreen solroskärnor
1 dl Go Green oskalade sesamfrön
1 knippe bladpersilja, finskuren
1 knippe gräslök, finskuren
6 st potatisar
1 rotselleri
75 g smör
ev lite mjölk
2 hela ättiksgurkor
1 rödlök
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 tsk citronsaft
1 msk spad från ättiksgurkan
½ tsk socker
Salt och svartpeppar
Skala potatis och rotselleri. Dela ner i mindre bitar och koka mjuk i saltat vatten. Mosa med gaffel eller potatisstöt tillsammans med smör och eventuellt lite mjölk.
Dela fisken i fina avlånga bitar, salta och peppra. Blanda ihop solroskärnor, sesamfrö och örter på en tallrik. Förbered två tallrikar till, en med mjöl och en med lätt uppvispade ägg. Panera fisken i tre omgångar – först i mjöl, därefter i ägg och sist i ört och frö-blandningen. Stek fisken i smör på medelvärme till den fått fin färg.
Finhacka gurka och rödlök och blanda tillsammans med gräddfil och majonnäs. Smaka av med citronsaft, ättikspad, socker, salt och peppar.
Your rating: