Pitabröd med rökt makrillröra.

Pitabröd med rökt makrillröra

Makrillröran får en söt, skarp smak av senap och pepparrot samt en trevlig konsistens av rädisor och äpple. Förutom i pitabröd passar röran även bra att servera på ett gott knäckebröd eller som fyllning till bakad potatis som lättare lunch. 


4 portioner

3 ägg
1 knippe rädisor
1 äpple
1 knippe gräslök
1 bit pepparrot
200 g rökt makrill
1-2 msk sötstark senap
½ dl majonnäs
1 dl crème fraiche
Salt och nymalen svartpeppar
Citronsaft

Hatting Pitabröd
Valfri grönsallad till servering

 

30 minuter
  1. Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg i äggen och koka i ca 8 minuter. Skölj med kallt vatten, låt kallna, skala och hacka grovt.
  2. Ansa och skölj rädisor. Finhacka rädisor och äpple. Finskär gräslök. Skala och finriv ca 2 msk pepparrot. Rensa bort benen från makrillen och bryt ned i mindre bitar.
  3. Rör samman senap, majonnäs och crème fraiche i en bunke. Blanda ner ägg, rädisor, äpple, gräslök, pepparrot och makrill. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  4. Rosta eller grilla eventuellt pitabröden och fyll sedan med sallad och makrillröra.

3,2/5 baserat på 228 röster.