Majs- och potatisbullar.

Majs- och potatisbullar

Gyllene potatisbullar som kryddats med majs, purjolök och smakrik ost. Serveras förslagsvis som tillbehör till kött eller fisk, eller som ensamrätt med en fräsch grönsallad och kall gräddfilssås smaksatt med till exempel vitlök, gräslök, senap eller pepparrot.


4 portioner

800 g potatis
1 liten purjolök
1 förp GoGreen Ekologisk Gourmetmajs
150 g lagrad ost
2 ägg
1 dl Kungsörnen Ekologiskt Vetemjöl
Salt och peppar
Smör och olja till stekning

40 minuter
  1. Skala och koka potatis mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av ordentligt. Lägg potatisen i en skål och mosa lätt med hjälp av en potatisstöt eller gaffel.
  2. Dela, skölj purjolök och finstrimla purjolök. Fräs den sedan mjuk i smör i en stekpanna.
  3. Häll av majsen och riv osten grovt.
  4. Blanda ner purjolök, majs, ost, ägg och vetemjöl i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till små biffar.
  5. Hetta upp en stor stekpanna med smör och olja och stek biffarna på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera förslagsvis tillsammans med en god kall sås och grönsallad.

3,6/5 baserat på 244 röster.