Bönstroganoff med zucchini och bulgur

Bönstroganoff med zucchini och bulgur

En populär vardagsrätt i ny tappning med kidneybönor och zucchini i stället för korv. Nyttigt, gott och klimatsmart!


4 portioner

Bulgur
2 dl Go Green Bulgur
2 msk olivolja

Bönstroganoff
1 stor zucchini
2 morötter
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
2 dl grädde
3 dl kokta Go Green Svenskodlade Kidneybönor
1-2 tsk dijonsenap
2 tsk socker
1 knippe persilja 

Salt och peppar
Oliv-/rapsolja till stekning

40 minuter
  1. Koka bulgurn enligt anvisningen på paketet. Tillsätt därefter olivoljan. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt under lock fram till servering.
  2. Dela zucchinin på hälften, skär sedan i sneda slantar. Skala morötterna och skär dem i mindre tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med olja. Stek sedan zucchinin på ganska hög värme tills den får lite färg. Tillsätt därefter morötter, lök, vitlök och tomatpuré och låt fräsa ytterligare några minuter. Salta och peppra.
  4. Slå över de krossade tomaterna och låt puttra ca 5 minuter. Tillsätt därefter grädde, kidneybönor, dijonsenap och socker. Låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hacka persiljan och blanda ner i bönstroganoffen. Servera tillsammans med bulgurn.

3,3/5 baserat på 330 röster.