Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Bönpesto med citron & solroskärnor på Finn Crisp Ekologiskt Surdegsknäcke
Matkreatören Agnes Gällhagen, som driver bloggen Cashew Kitchen, tipsar om sina bästa knäckerecept för en bra morgon.
- Finn Crisp Ekologisk Knäcke
- 400g kokta, stora vita bönor från GoGreen
- 2 rejäla nävar färsk basilika (ca en kruka)
- 1/2 dl GoGreen rostade solroskärnor
- 1 rågad dl finriven parmesanost
- 1/2 citron, juice & zest
- 1/2 dl olivolja
- salt & peppar
Rosta solroskärnorna lätt i en torr stekpanna på låg värme tills de fått lite färg (eller köp färdigrostade). Ställ åt sidan. Skölj bönorna ordentligt i ett durkslag, hacka grovt och lägg i en stor skål. Vänd försiktigt i grovhackad basilika, solroskärnor, riven parmesanost, citronzest och juice samt olivolja. Smaka avmed salt & peppar. Servera bönpeston ovanpå Finn Crisp Ekologiskt Surdegsknäcke och toppa med gurka och färska örter. Bönpeston håller ca 4 dagar i kylskåp.