Chokladnötsmör på Finn Crisp Ekologiskt Knäcke

Matkreatören Agnes Gällhagen, som driver bloggen Cashew Kitchen, tipsar om sina bästa knäckerecept för en bra morgon. 

Foto: Agnes Gällhagen, Cashew Kitchen


4 portioner
  • 4 skivor Finn Crisp Ekologisk Knäcke
  • 1 dl mandelsmör eller hasselnötssmör
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 msk flytande honung, mer efter behag
  • 1/2-1 msk mild rapsolja
  • en nypa havssalt

10 min

Rör ihop nötsmör, kakao, honung och salt. Rör i lite av rapsoljan i taget tills chokladnötsmöret får den konsistens du vill ha. Bred smöret på FinnCrisp Knäcke och toppa med färska bär eller skivat äpple. Ringla gärna lite extra honung ovanpå. Gott både till morgonkaffet eller eftermiddagsfikat!

Förvara resterande chokladnötsmör i en ren glasburk i kylskåp. Håller i ca en vecka.


3,1/5 baserat på 366 röster.