Pastafrittata med champinjoner, rostad paprika och fetaost.

Pastafrittata med champinjoner, rostad paprika och fetaost

Havrepastan gör inte bara frittatan matigare, utan är också ett bra sätt att ta tillvara på pastarester. Fyllningen kan varieras efter vad som finns hemma, en ugnsomelett är ett perfekt sätt att använd upp grönsaker som börjar se lite ledsna ut. Servera gärna med en god sallad.


4 portioner

200 g Kungsörnen Havrepasta Fusilli
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g champinjoner
ca 1 dl grillad paprika
½ kruka oregano
100 g vällagrad ost
200 g fetaost
8 ägg
1 dl vatten

Salt och peppar
Smör och/eller olja till pasta, stekning och form

30 minuter
  1. Tillaga havrefusillin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt lite smör eller olja, rör om och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och kvarta champinjonerna. Grovhacka paprikan. Repa oreganon från kvistarna och grovhacka bladen. 
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och/eller olja. Fräs champinjonerna några minuter så att vattnet avdunstar och svampen börjar få färg. Tillsätt då lök, vitlök och oregano och fräs ytterligare några minuter. Blanda ner paprikan och pastan och smaka av med salt och peppar.
  5. Riv osten och smula fetaosten. Vispa upp ägg och vatten i en skål och rör ner de båda ostarna. Salta och peppra.
  6. Smörj en ugnsfast form, ca 20x30 cm. Fördela svampfräset i formen och häll över äggstanningen. Frittatan kan även tillagas i en gjutjärnspanna eller en annan panna som går bra att ha i ugnen.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter, eller tills frittatan fått fin färg.

3,2/5 baserat på 300 röster.