Makaronsnäckor med ärtpesto, kyckling och gröna bönor.

Makaronsnäckor med ärtpesto, kyckling och gröna bönor

Det här är en enkel, men ändå lite festlig vardagsfavorit full av smak. Använd gärna de bönor som är i säsong. Ärtpeston passar även fint till kokt eller stekt fisk, eller som pålägg på utflyktsmackan.


4 portioner

400 g Kungsörnen Makaronsnäckor
2 st schalottenlökar
Ca 500 g blandade bönor, gärna bryt- och/eller skärbönor
3 st kycklingfiléer
Smör till stekning
Salt & peppar

Ärtpesto:
50 g smör
300 g frysta ärter
1 citron
150 g vällagrad prästost
2 st vitlöksklyftor
200 g Go Green rostade solroskärnor
1 dl olivolja
Salt och peppar

30 minuter
  1. Ansa bönorna och skär dem i grova bitar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När 3 minuter återstår, tillsätt bönorna och låt de koka med till pastan är färdig och bönorna mjuka. Häll av vattnet och låt ånga av.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och skär kycklingfiléerna i munstora bitar.
  3. Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs sedan schalottenlöken och kycklingen tills de fått fin färg och kycklingen är genomtillagad. Tillsätt bönorna och den kokta pastan, blanda runt och smaka av med salta och peppar.
  4. Ärtpesto: Smält smöret i en stor kastrull och tillsätt de frysta ärterna. Låt de fräsa ett par minuter så att de mjuknar. Finriv skalet av citronen och riv osten grovt. Tillsätt citronskal, ost, vitlök, solroskärnor och olivolja i kastrullen med ärtor. Mixa ihop allt med en mixerstav till en grov massa. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  5. Servera pastan och kycklingen i djupa skålar och toppa med ärtpeston.

3,3/5 baserat på 450 röster.