Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Linguine med rökta blåmusslor, fänkål och citron
Ibland är en smart genväg receptet på en god middag. Rökta musslor på konserv håller hög kvalitet och tillsammans med vitt vin, fänkål och citron blir det här en fin rätt för lata sommardagar!
2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 fänkål, grovt skuren
1 röd chili, urkärnad och finhackad
1 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
3 dl grädde
1 msk koncentrerad hummer- eller skaldjursfond
1 förpackning rökta musslor i olja, ca 100 g
Finrivet skal av 1 citron
1 knippe dill, grovhackad
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
- Fräs lök, vitlök, fänkål och chili i en stor klick smör i en panna. När löken är glansig, tillsätt tomatpurén och fräs vidare ett par minuter.
- Slå över vinet och låt det koka i till hälften återstår.
- Tillsätt grädde och fond och låt såsen koka ihop ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Vid serveringen, rör ner musslor, citronskal och dill i såsen och blanda ihop med pastan. Servera gärna med riven vällagrad ost!