Kattis Ahlströms grillade fiskpaket


4 portioner

600 g fiskfilé i bitar eller stora kuber (gärna bifångst eller udda firrar)
800 g små fina färskpotatisar skurna i bitar

Grönsaker enligt säsong, t ex:
4 salladslökar i bitar och halverade på längden
8 småmorötter, kvartade på längden
En handfull sockerärtor

4 tsk finhackat citrongräs (eller 8 limeblad)
2 dl kokosmjölk
4 msk hackad koriander (kan uteslutas)
2 hackade chilifrukter1 lime i klyftor
Fisksås eller salt efter smak

30 minuter
20 minuter
50 minuter

Ordna en bra glödbädd för grillning. Dela upp ingredienserna på fyra ark aluminiumfolie med potatis underst, sedan grönsaker, fisk och smaksättare. Vik ihop till täta paket. Grilla paketen ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk och fisken ogenomskinlig.


3,3/5 baserat på 337 röster.