Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
”Påskägg i skärselden” – Tomatbakade ägg med getost
En perfekt brunchrätt med ägg och lite hetta. Först görs en smarrig tomatsås med chili, vitlök och bönor. Därefter läggs såsen i en form och toppas med ägg som bakas krämiga i ugnen. Servera gärna tillsammans med ett gott bröd.
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 knippe timjan
1 förp Go Green Ekologiska Krossade Tomater
1 förp Go Green Svarta bönor
1 dl crème fraiche
1 tsk rå-/farinsocker
4 ägg
150 g getost
50 g pinjenötter
Salt och peppar
Olja till stekning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finhacka schalottenlök, vitlök och chili. Repa bladen från timjanstjälkarna.
- Hetta upp en stor stekpanna med olja och fräs sedan schalottenlök, vitlök och chili i någon minut. Tillsätt timjan och krossade tomater. Låt koka upp och sedan puttra på medelvärme i några minuter.
- Häll av spadet från bönorna.
- Tillsätt crème fraiche och bönor och låt puttra ytterligare några minuter. Smaka av såsen med salt, peppar och socker. Fördela tomat- och bönsåsen i fyra portionsformar eller i en lite större form.
- Gör fyra gropar i såsen och knäck försiktigt ner äggen. Smula getosten runtomkring och strö över pinjenötterna. Salta och peppra på äggen och ställ sedan in i ugnen. Låt baka ca 10 minuter eller tills vitan har ”stannat” och gulan fortfarande är lite krämig. Servera direkt, gärna med ett gott bröd.