Ugnsbakad torskfilé med smörfrästa gröna linser och purjolök.

Ugnsbakad torskfilé med smörfrästa gröna linser och purjolök

Gröna linser har en fyllig, lite gräsaktig smak som passar bra till både fisk- och kötträtter. Här smörfräses gröna linser tillsammans med purjolök och får sedan puttra ihop med vitt vin. Resultatet blir ett fräscht fräs som vi även kan rekommendera som tillbehör på sommarens grillkvällar.


4 portioner

Ugnsbakad torskfilé
600 g torskfilé
3 msk smör
1 dl torrt vitt vin

Smörfrästa gröna linser och purjolök
3 dl GoGreen Gröna Linser
2 vitlöksklyftor
1 stor purjolök
1 dl torrt vitt vin
50 g smör
1 knippe dill
Salt och peppar

40 minuter
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Skölj linserna och tillaga enligt anvisning på förpackningen. 
  3. Skala och finhacka vitlök. Dela, skölj och finstrimla purjolök. Plocka ner dill i fina vippor.
  4. Skär under tiden torskfilén i portionsbitar och lägg i en ugnsfast form. Klicka över smör, häll vin runtom och salta. Baka i mitten av ugnen ca 10 minuter, eller tills torskfilén är precis genomtillagad.
  5. Hetta upp smöret i en stor stekpanna och låt det brynas något. Tillsätt vitlök och purjolök och fräs under omrörning några minuter. Tillsätt sedan kokta gröna linser och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Tillsätt vin och låt det koka in i fräset. Tillsätt dill precis innan servering och smaka av med salt och peppar. 
  6. Servera den ugnsbakade torskfilén tillsammans med linsfräset.

3,6/5 baserat på 261 röster.