Davosgröt med blåbär, aprikos och rostade pekannötter

Grötblandningen blandas med bland annat linfrö, yoghurt och vaniljsocker, och får sedan stå och dra över natten. Följande morgon toppas gröten med blåbär och rostade pekannötter, sedan är det bara att hugga in!


2 portioner

Davosgröt
2 dl AXA Havre Gröt Apricot & Blueberry
2 msk Go Green Linfrö
2 dl fet yoghurt
2 dl mjölk
1 dl blåbär
½ tsk vaniljpulver (kan ersättas med 1 tsk vaniljsocker)

Till servering
1 dl pekannötter
2 dl blåbär

10 minuter
  1. Blanda samman alla ingredienser till davosgröten i en skål och fördela sedan grötblandningen i två glas. Låt stå i kylskåp ca 8 timmar, eller över natten.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Bred ut pekannötterna på en plåt eller i en ugnsfast form. Rosta i mitten av ugnen ca 5 minuter, eller tills nötterna fått fin färg. Häll upp på en tallrik, låt svalna och hacka sedan grovt.
  4. Toppas davosgröten med blåbär och pekannötter och servera!

2,9/5 baserat på 363 röster.