Indian masala med blomkål och citrondoftande couscous.

Indian masala med blomkål och citrondoftande couscous

En mustig gryta med smak av curry som serveras med syrlig couscous och kyckling vid sidan av. Blomkål blir supergott i grytan, men så även potatis, broccoli, zucchini, morötter, palsternacka eller pumpa.


4 portioner

Indian Masala
1 finhackat äpple (eller päron, banan)
2 finhackade gula lökar (eller purjolök, schalottenlök, rödlök, silverlök)
1 msk curry (eller inte)
1 nedskuren blomkål med blast (eller morot, potatis, gulbetor, pumpa) 
2 förp. GoGreen Indian Masala grytbas
ca 2–3 msk mango chutney (eller socker)

Vitlökskräm
1 finhackad vitlöksklyfta (eller inte)
3 dl gräddfil

Citron- och persiljecouscous
3 dl couscous (eller bulgur, matvete, ris)
Finrivet skal och saft från 1 ekologisk citron (eller lime)
1 knippe finhackad persilja (eller inte)
2 dl grovhackad rostad mandel (eller inte)
1 dl russin (eller inte)
½ dl rostade kokosflakes eller kokosflingor (eller inte)
1 dl olivolja (eller matolja)

Till servering
400 g kycklinglårfilé (eller lamm, nötkött, fläskkött, halloumi)

45 minuter
  1. Hetta upp en gryta med smör och/eller olja. Fräs äpple, lök och curry. Tillsätt blomkål och GoGreen Indian Masala grytbas, låt allt koka upp och sedan puttra på medelhög värme ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och mango chutney.
  2. Blanda samman vitlök och gräddfil. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen. 
  4. Blanda samman couscous med citronskal, persilja, mandel, russin, kokos och olivolja. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  5. Skär kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra och stek sedan i en stekpanna med smör eller olja. 
  6. Servera masalan med couscousen, gräddfilen och kycklingen. 


Tips: Använd hela blomkålen. Blast och stam är minst lika goda som buketterna.


637144,0/5 baserat på 260 röster.