Tacos i korvbröd.

”Tacos i korvbröd” med halloumi, padronpeppar och bönsalsa

Ett festligt och gott alternativ till den traditionella tacosen. De olika fyllningarna kan gärna serveras i skålar, så kan var och en förse sig med det de gillar bäst. Padronpeppar, pimientos de Padrón, är en smakrik chilifrukt som används i det mexikanska och spanska köket. Numera finns den i många livsmedelsbutiker, men om ni inte får tag i den kan den även bytas ut mot grön eller röd paprika.


4 portioner

1 zucchini
400 g halloumi
8 padronpeppar

Bönsalsa
1 förp Go Green Svarta Bönor
1 röd chili
2 salladslökar
250 g cocktailtomater
1 kruka koriander
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 lime

Vitlöksgräddfil
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
½ dl majonnäs

Till servering
Sallad
Korvbrödsbagarn Fiberrika Korvbröd

Salt och peppar
Smör och/eller olivolja till stekning

1 timme
  1. Dela zucchinin på hälften och skär i ca ½ cm tjocka skivor. Salta och låt ligga och dra så att vattnet dras ur under tiden som resten förbereds. Skär halloumin i skivor.
  2. Skölj bönorna. Finhacka chilin och finstrimla salladslöken. Grovhacka tomaterna och koriandern. Blanda samman bönor, chili, salladslök, tomater, koriander, olivolja och spiskummin i en skål. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  3. Riv eller finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman med gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skölj och torka salladen.
  5. Torka av zucchiniskivorna och stek dem, halloumin och padronpepparn i omgångar i smör och/eller olivolja i en stekpanna. Salta padronpepparn. Stek eventuellt även korvbröden så att de får lite färg.
  6. Fyll bröden med sallad, zucchini, halloumi, padronpeppar och bönsalsa. Toppa med vitlöksgräddfil och servera!

3,5/5 baserat på 303 röster.