Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
”Tacos i korvbröd” med halloumi, padronpeppar och bönsalsa
Ett festligt och gott alternativ till den traditionella tacosen. De olika fyllningarna kan gärna serveras i skålar, så kan var och en förse sig med det de gillar bäst. Padronpeppar, pimientos de Padrón, är en smakrik chilifrukt som används i det mexikanska och spanska köket. Numera finns den i många livsmedelsbutiker, men om ni inte får tag i den kan den även bytas ut mot grön eller röd paprika.
1 zucchini
400 g halloumi
8 padronpeppar
Bönsalsa
1 förp Go Green Svarta Bönor
1 röd chili
2 salladslökar
250 g cocktailtomater
1 kruka koriander
2 msk olivolja
1 tsk spiskummin
1 lime
Vitlöksgräddfil
1 vitlöksklyfta
2 dl gräddfil
½ dl majonnäs
Till servering
Sallad
8 Korvbrödsbagarn Fiberrika Korvbröd
Salt och peppar
Smör och/eller olivolja till stekning
- Dela zucchinin på hälften och skär i ca ½ cm tjocka skivor. Salta och låt ligga och dra så att vattnet dras ur under tiden som resten förbereds. Skär halloumin i skivor.
- Skölj bönorna. Finhacka chilin och finstrimla salladslöken. Grovhacka tomaterna och koriandern. Blanda samman bönor, chili, salladslök, tomater, koriander, olivolja och spiskummin i en skål. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
- Riv eller finhacka vitlöksklyftan. Blanda samman med gräddfil och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.
- Skölj och torka salladen.
- Torka av zucchiniskivorna och stek dem, halloumin och padronpepparn i omgångar i smör och/eller olivolja i en stekpanna. Salta padronpepparn. Stek eventuellt även korvbröden så att de får lite färg.
- Fyll bröden med sallad, zucchini, halloumi, padronpeppar och bönsalsa. Toppa med vitlöksgräddfil och servera!