Havrepenne med mandel- och persiljepesto

Precis som i Italien innehåller denna rätt endast pesto och pasta. Underbart gott i all sin enkelhet, men kan också serveras tillsamman med valfri proteinkälla eller sallad.


4 portioner

400 g Kungsörnen Havrepasta Penne
1 vitlöksklyfta
1 stort knippe persilja
100 g rostad mandel
150 g vällagrad ost t.ex. prästost eller parmesan
1 citron, ekologisk
1-1 ½ dl olivolja

Salt och peppar

30 minuter
  1. Tillaga havrepennen enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka vitlöken. Grovhacka persiljan, även stjälkarna. Grovhacka mandeln, spara eventuellt några hela blad till garnering. Riv osten. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet.
  3. Mixa samman vitlök, persilja, mandel, ost och olivolja med en mixerstav (det går även att mortla ingredienserna i en stor mortel). Rör ner citronskalet. Tillsätt eventuellt lite mer olivolja till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda samman den nykokta havrepennen med peston och fördela på tallrikar. Klart!

3,4/5 baserat på 338 röster.