Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Havrepenne med mandel- och persiljepesto
Precis som i Italien innehåller denna rätt endast pesto och pasta. Underbart gott i all sin enkelhet, men kan också serveras tillsamman med valfri proteinkälla eller sallad.
400 g Kungsörnen Havrepasta Penne
1 vitlöksklyfta
1 stort knippe persilja
100 g rostad mandel
150 g vällagrad ost t.ex. prästost eller parmesan
1 citron, ekologisk
1-1 ½ dl olivolja
Salt och peppar
- Tillaga havrepennen enligt anvisningen på förpackningen.
- Skala och hacka vitlöken. Grovhacka persiljan, även stjälkarna. Grovhacka mandeln, spara eventuellt några hela blad till garnering. Riv osten. Skölj citronen noga och finriv det yttersta skalet.
- Mixa samman vitlök, persilja, mandel, ost och olivolja med en mixerstav (det går även att mortla ingredienserna i en stor mortel). Rör ner citronskalet. Tillsätt eventuellt lite mer olivolja till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda samman den nykokta havrepennen med peston och fördela på tallrikar. Klart!