Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Skinkpannkaka med lingon och äpple
Ett passande recept för dig som har skinka till övers eller äpplen som är på väg att bli dåliga. Ett snabblagat recept med syrlig touch.
200-300 g (jul-)skinka
2, 5 dl Kungsörnen Vetemjöl
½ dl Axa Havregryn
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör
2 äpplen
1 msk smör
Rårörda lingon
- Blanda vetemjöl, havregryn och salt.
- Vispa i hälften av mjölken till slät smet.
- Tillsätt ägg och rör i resten av mjölken. Låt svälla i minst 15 minuter.
- Skär skinkan i mindre strimlor.
- Smält smör i stekpanna och lägg i några skinkbitar. Slå på pannkakssmet till en tunn pannkaka. Vänd och stek klar på andra sidan.
- Kärna ur äpplen och skär i klyftor. Stek i smör.
- Servera pannkakorna med äppelklyftor och rårörda lingon.