Skinkpannkaka med lingon och äpple

Ett passande recept för dig som har skinka till övers eller äpplen som är på väg att bli dåliga. Ett snabblagat recept med syrlig touch.


4 portioner

200-300 g (jul-)skinka
2, 5 dl Kungsörnen Vetemjöl
½ dl Axa Havregryn
½ tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
3 msk smör 
2 äpplen
1 msk smör 
Rårörda lingon

30 minuter
  1. Blanda vetemjöl, havregryn och salt.
  2. Vispa i hälften av mjölken till slät smet. 
  3. Tillsätt ägg och rör i resten av mjölken. Låt svälla i minst 15 minuter.
  4. Skär skinkan i mindre strimlor.
  5. Smält smör i stekpanna och lägg i några skinkbitar. Slå på pannkakssmet till en tunn pannkaka. Vänd och stek klar på andra sidan.
  6. Kärna ur äpplen och skär i klyftor. Stek i smör.
  7. Servera pannkakorna med äppelklyftor och rårörda lingon.

3,2/5 baserat på 359 röster.