Kyckling i cidersås med äpple och rödlök.

Kyckling i cidersås med äpple och rödlök

Kycklinglårfiléer som får puttra i en god sås smaksatt med äpple, äppelcider och rödlök blir en enkel och smakrik hösträtt. Välj gärna röda, fasta äpplen eftersom de behåller sin textur bättre under tillagningen, samtidigt som de bidrar med en härlig färg.


4 portioner

Korngryn
3 dl Go Green Korngryn
1 knippe persilja

Kyckling i cidersås
500 g kycklinglårfilé
2 röda äpplen
2 röda lökar
2 vitlöksklyftor
½ kruka färsk timjan eller 2 tsk torkad
2 dl äppelcider
2 dl grädde
1 tärning hönsbuljong
2 tsk dijonsenap

Salt och peppar
Smör och olja till stekning

30 minuter
  1. Koka korngryn enligt anvisning på paketet. Håll varmt under lock fram till servering.
  2. Ta fram kycklinglårfiléerna ur kylen så att de hinner bli rumstempererade. 
  3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skala de röda lökarna och skär i tunna skivor. Skala och skär vitlöken i grova bitar. Repa timjanen (om färsk används). Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar.
  4. Hetta upp en stekpanna till hög värme, tillsätt smör och olja och stek sedan kycklingen tills den får fin färg. 
  5. Tillsätt sedan äpplen, lök, vitlök och timjan och fortsätt fräsa tills de mjuknat något. Slå över cider och låt koka ner till hälften. Slå sedan över grädden och hönsbuljongtärningen. Låt puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och dijonsenap.
  6. Finhacka persiljan och blanda med korngryn. Servera sedan ciderkycklingen tillsammans med korngryn.

3,2/5 baserat på 815 röster.