Krämig kycklinggryta med sidfläsk, champinjoner och spenat.

Krämig kycklinggryta med sidfläsk, champinjoner och spenat

Att använda sidfläsk som smaksättare i rätter är ett bra sätt för att skapa fyllighet och kraft i maten. För att balansera upp den kraftiga såsen tillsätts färsk bladspenat precis innan servering. Toppat med riven, vällagrad ost blir det här en trevlig rätt som passar till såväl en tisdag- som fredag- eller söndagsmiddag.


4 portioner

100 g rökt sidfläsk
450 g Kycklinglårfilé
1 liten purjolök
2 vitlöksklyftor
1 förp ekologiska champinjoner
1 förp GoGreen Ekologiska Krossade tomater
2 dl crème fraiche
2 dl vatten 
100 g bladspenat

400 g Kungsörnen Prima Gemelli 
Vällagrad ost till servering 

Smör till stekning 
Salt och peppar 

35 minuter
  1. Tärna sidfläsket fint och skär kycklinglårfiléerna i munstora bitar. Dela purjolöken längs med, skölj den noga och finstrimla den sedan. Finhacka vitlöksklyftorna. Häll av champinjonerna.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med smör. Börja med att fräsa kycklingen och sidfläsket tills de fått fin färg. Tillsätt då purjolöken, vitlöken och champinjonerna och fräs vidare tills även grönsakerna fått fin färg.
  3. Tillsätt de krossade tomaterna, crème fraichen och vattnet. Låt grytan koka upp och sedan puttra på medelhög temperatur ca 10 minuter, eller tills kycklingen är genomtillagad. Tillsätt eventuellt mer vatten om det verkar koka torrt. Smaka av grytan med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skölj eventuellt spenaten och vänd ner den i grytan precis innan servering.
  6. Servera gärna pastan och grytan i djupa tallrikar och riv över rikligt med vällagrad ost vid servering.

3,1/5 baserat på 558 röster.