Torsk med örtig potatisstomp

En enkel och snabblagad sommarrätt som får mycket smak tack vare örter och en vinägrett smaksatt med kapris och russin. Nyplockade sommarkantareller är ett utmärkt tillbehör.


4 portioner

600 g MSC-märkt torskfilé
1 dl ströbröd
 
600 g färskpotatis
2 dl gräddfil
1 knippe persilja
1 knippe gräslök
 
Russin- och kaprisvinägrett
3 msk vit balsamvinäger
2 tsk honung
¾ dl rapsolja
½ dl russin
4 msk kapris
Rapsolja eller rapsoljebaserat stekmargarin till stekning
Salt och peppar
 

40 min

1. Skrubba och koka färsk-potatisen mjuk i saltat vatten.

2. Sätt ugnen på 100 grader. Hetta upp en stekpanna med rapsolja eller rapsoljebaserat stekmargarin. Skär torsken i portionsfiléer. Salta och peppra filéerna, vänd i ströbröd och stek hastigt på båda sidorna tills de fått lite färg. Lägg i en ugnsfast form och låt gå färdigt i ugnen. Fisken är klar när man kan sticka en potatissticka genom utan motstånd.

3. Vispa samman balsamvinäger, honung och rapsolja. Blanda ner russin och kapris. Smaka av med salt.

4. Finhacka persilja och gräslök. Mosa potatisen lätt med gaffel, rör ner gräddfil och örter. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera fisken tillsammans med stompet och kantarellerna om du har. Skeda över vinägretten.


3,3/5 baserat på 222 röster.