Prima Conchiglie med savojkål, skogschampinjoner och ostronskivling.

Prima Conchiglie med savojkål, skogschampinjoner och ostronskivling

Vegetarianens goda variant på pasta Carbonara. Enkla och snabblagade, men ändå supergoda pastarätter är räddaren i nöden under mörka och stressiga vinterkvällar. Det här är en sådan. Den goda pastan blandas med ett fräs på smakrika svampar och savojkål. Smaken rundas av med färskost vilket ger en härlig krämighet och rätten toppas sedan med en äggula och vällagrad Sveciaost vid servering.


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Conchiglie

2 bananschalottenlökar
1 vitlöksklyfta
300 g skogschampinjoner
200 g ostronskivling
½ huvud savojkål
½ dl vatten
150 g färskost
150 g vällagrad Svecia
4 äggulor
Salt och svartpeppar
Smör till fräsning och pasta

30 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör och håll pastan varm under lock fram till servering.
  2. Skala och finhacka schalottenlöken och vitlöken.
  3. Kvarta champinjonerna och riv ostronskivlingen i mindre bitar.
  4. Skär bort rotfästet på savojkålen och skölj bladen. Strimla kålen grovt.
  5. Hetta upp en stor stekpanna med en rejäl klick smör. Tillsätt svampen och låt fräsa på hög temperatur tills den fått fin färg. Tillsätt då lök, vitlök och savojkål och låt fräsa vidare tills kålen mjuknat något. Salta och peppra.
  6. Tillsätt vattnet och färskosten och låt allt puttra ihop några minuter till lagom krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  7. Riv under tiden osten och förbered äggulorna genom att skölja äggen, separera gulan från vitan och sedan lägga gulan i ena skalhalvan. (Spara gärna äggvitorna och gör en god maräng!)
  8. Blanda ner hälften av osten och den kokta pastan i svamp- och kålfräset. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar.
  9. Servera pastan i djupa tallrikar. Toppa med äggulan och strö över resten av osten.

3,4/5 baserat på 330 röster.