Rostade primörer med krämig mathavre och gräslöksyoghurt

Säsongens grönsaker i ett underbart recept med kombination av mathavre smaksatt med Karl-Johansvamp och norrländsk ost, toppad med gräslöksyoghurt.    


4 portioner

2 dl GoGreen Mathavremix
200 g grön sparris
5 salladslökar
150 g knippmorötter
100 g bondbönor
Rapsolja 
Salt och peppar
1 dl riven västerbottensost 

Gräslöksyoghurt:
1 ½ dl meze yoghurt 
½ dl gräslök, finskuren
1 tsk rivet limeskal
Solrosskott

35 minuter
  1. Dela sparrisen på mitten.
  2. Skölj salladslöken och skär den i 3 bitar.
  3. Skala morötterna, men lämna 2 cm av blasten kvar och förväll dem i lättsaltat vatten.
  4. Förväll bondbönorna tills de mjuknat, spola kallt och skala.
  5. Lägg grönsakerna i en form och blanda med lite rapsolja.
  6. Grilla grönsakerna i ugnen på 180ºC tills de är krispiga. Salta och peppra. 
  7. Koka under tiden mathavremixen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ner riven västerbottenost.
  8. Blanda yoghurten med gräslök, rivet limeskal, salt och peppar.
  9. Lägg grönsakerna på tallrikar. Pressa mathavremixen i små portionsformar och stjälp upp dem. Toppa med gräslöksdipp och solrosskott.

3,1/5 baserat på 397 röster.