Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Rostade primörer med krämig mathavre och gräslöksyoghurt
Säsongens grönsaker i ett underbart recept med kombination av mathavre smaksatt med Karl-Johansvamp och norrländsk ost, toppad med gräslöksyoghurt.
2 dl GoGreen Mathavremix
200 g grön sparris
5 salladslökar
150 g knippmorötter
100 g bondbönor
Rapsolja
Salt och peppar
1 dl riven västerbottensost
Gräslöksyoghurt:
1 ½ dl meze yoghurt
½ dl gräslök, finskuren
1 tsk rivet limeskal
Solrosskott
- Dela sparrisen på mitten.
- Skölj salladslöken och skär den i 3 bitar.
- Skala morötterna, men lämna 2 cm av blasten kvar och förväll dem i lättsaltat vatten.
- Förväll bondbönorna tills de mjuknat, spola kallt och skala.
- Lägg grönsakerna i en form och blanda med lite rapsolja.
- Grilla grönsakerna i ugnen på 180ºC tills de är krispiga. Salta och peppra.
- Koka under tiden mathavremixen enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ner riven västerbottenost.
- Blanda yoghurten med gräslök, rivet limeskal, salt och peppar.
- Lägg grönsakerna på tallrikar. Pressa mathavremixen i små portionsformar och stjälp upp dem. Toppa med gräslöksdipp och solrosskott.