Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Spaghettini med smörstekt ostronskivling och krispiga brödkrutonger
Ostronskivling är en bra svamp att använda i vegetariska rätter eftersom den behåller form och konsistens bättre än andra svampar, samtidigt som den smakar mycket. Här smörsteks skivlingen tillsammans med vitlök och persilja för att sedan blandas ihop med spaghettini, brödkrutonger och riven Svecia.
400 g Kungsörnen Spaghettini
2 skivor dygnsgammalt surdegsbröd
400 g ostronskivling
2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
4 äggulor
150 g riven, vällagrad Svecia ost
Smör till stekning
Salt och peppar
- Smula ner brödskivorna i mindre bitar. Stek krispiga i en stekpanna med smör. Salta och peppra lätt. Häll av på ett fat.
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
- Riv ostronskivlingen i smala strimlor. Finhacka vitlök och persilja.
- Torka ur stekpannan som brödet stektes i med fuktat hushållspapper. Hetta upp den med en rejäl klick smör. Stek sedan ostronskivlingen krispig. Tillsätt vitlök och persilja mot slutet av stekningen. Salta och peppra.
- Blanda den nykokta pastan med äggulorna. Smaka av med salt och peppar.
- Servera spaghettinin tillsammans med ostronskivling och riven svecia.