Piroger med kryddiga bönor och fetaost.

Piroger med kryddiga bönor och fetaost

Piroger med kryddiga bönor och fetaostminipiroger är ett trevligt drinktilltugg, och större piroger passar bra som
utflyktsmat. Strö på solrosfrön, linfrön eller pumpakärnor. Från Dag 1
använder vi den heta bönstuvningen med alla goda ingredienser som
Dag 2 har fått ännu mer smak.


16 piroger

Bönstuvning från Dag 1
Kungsörnen Scones & Pizzamix 
Fetaost
Persilja
Ägg

Frön och kärnor efter smak

40 minuter

Så här gör du 16 piroger:

  1. Gör en deg av Scones & Pizzamix enligt anvisningarna på förpackningen. Dela degen i 4 delar, kavla ut varje del, stansa ut 8 rundlar ur varje del.
  2. Mosa bönblandningen grovt med gaffel. Tillsätt smulad fetaost och grovt hackad persilja. Lägg en klick av blandningen på hälften av rundlarnaoch använd resten av rundlarna som lock. Tryck ihop kanterna med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg och strö på frön och kärnor.
  3. Grädda i 250° ugn ca 10 minuter.

3,1/5 baserat på 323 röster.