Prima Fusilli med lammfärssås och lagrad Svecia.

Prima Fusilli med lammfärssås och lagrad Svecia

En superenkel pastarätt där lammfärs steks tillsammans med Salsa Mediterranean som är en färdig tomatsås med kikärter, linser och vitlök. Lammfärssåsen serveras med Prima Fusilli som vänts i smör och toppas sedan med riven, lagrad Svecia.


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Fusilli Vit Fiber

500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 förp. GoGreen Salsa
½ kruka färsk timjan
100 g lagrad Svecia

Salt och peppar
Smör eller olja till stekning

40 minuter
  1. Koka fusillin enligt anvisningen på paketet. Häll sedan av vattnet och blanda med smör. Håll varmt fram till servering.
  2. Finhacka vitlöken och finriv osten.
  3. Hetta upp smör/olivolja i en stekpanna och fräs sedan lammfärsen tills den fått fin färg. Tillsätt därefter vitlök och tomatpuré och låt fräsa ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt salsan och låt puttra på medelvärme i ca 5 minuter. Repa bladen från timjanen och tillsätt i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela Fusillin på tallrikar, slå över medelhavssåsen och strö över den rivna lagrade osten. Toppa med färsk timjan.

3,0/5 baserat på 363 röster.