Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Quinoa- och morotsbiffar med ingefärsyoghurt
Söta och lite heta biffar med quinoa, morötter, vällagrad ost och koriander som paneras i sesamfrö är en trevlig vardagsrätt, men biffarna även att göra i mindre variant och servera som drinktilltugg eller på en buffé. Smeten görs med fördel i förväg så att den får ”sätta sig”.
Quinoa- och morotsbiffar
2 dl Go Green Quinoa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön eller röd chili
1 näve koriander
3 morötter
75 g riven vällagrad ost
1 msk spiskummin
2 ägg
1 ½ dl ströbröd
1 ½ dl Go Green Skalat Sesamfrö
Ingefärsyoghurt
3 dl turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt
2 msk riven ingefära
Honung
Citronsaft
Salt och peppar
Smör och olja till stekning
Krispig sallad till servering
- Tillaga quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin och grovhacka koriandern.
- Skala och riv morötterna fint. Riv osten fint.
- Blanda ihop lök, vitlök, chili, koriander, morötter, ost, spiskummin, quinoa, ägg och ströbröd. Smaka av smeten med salt och peppar. Låt gärna smeten vila en stund i kylen så att den sätter sig.
- Häll ut sesamfröna på en tallrik. Forma smeten till fina biffar och panera i sesamfröna.
- Stek biffarna i smör och olja tills de fått fin färg på båda sidorna.
- Riv ingefäran till ingefärsyoghurten. Blanda ihop ingefära och yoghurt. Smaka av med salt, honung och citronsaft.
- Servera biffarna tillsammans med ingefärsyoghurten och en krispig sallad.