Quinoa- och morotsbiffar med ingefärsyoghurt.

Quinoa- och morotsbiffar med ingefärsyoghurt

Söta och lite heta biffar med quinoa, morötter, vällagrad ost och koriander som paneras i sesamfrö är en trevlig vardagsrätt, men biffarna även att göra i mindre variant och servera som drinktilltugg eller på en buffé. Smeten görs med fördel i förväg så att den får ”sätta sig”.


4 portioner

Quinoa- och morotsbiffar
2 dl Go Green Quinoa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön eller röd chili
1 näve koriander
3 morötter
75 g riven vällagrad ost
1 msk spiskummin
2 ägg
1 ½ dl ströbröd
1 ½ dl Go Green Skalat Sesamfrö

Ingefärsyoghurt
3 dl turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt
2 msk riven ingefära
Honung
Citronsaft

Salt och peppar
Smör och olja till stekning

Krispig sallad till servering

60 minuter
  1. Tillaga quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chilin och grovhacka koriandern.
  3. Skala och riv morötterna fint. Riv osten fint.
  4. Blanda ihop lök, vitlök, chili, koriander, morötter, ost, spiskummin, quinoa, ägg och ströbröd. Smaka av smeten med salt och peppar. Låt gärna smeten vila en stund i kylen så att den sätter sig.
  5. Häll ut sesamfröna på en tallrik. Forma smeten till fina biffar och panera i sesamfröna.
  6. Stek biffarna i smör och olja tills de fått fin färg på båda sidorna.
  7. Riv ingefäran till ingefärsyoghurten. Blanda ihop ingefära och yoghurt. Smaka av med salt, honung och citronsaft.
  8. Servera biffarna tillsammans med ingefärsyoghurten och en krispig sallad.

3,0/5 baserat på 602 röster.