Varm herrgårdsost med salladsmix stekt i honung, russin och chili

En rolig variant på ostbrickan. När osten värms blommar smakerna ut och den får en helt fantastisk smak. Herrgårdsost kan med fördel bytas ut mot eventuell annan favoritost.


4 portioner

200 g vällagrad herrgårdsost
2 msk smör    
2 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 påse GoGreen Salladsmix 
1 dl russin
½ röd chili, kärnor borttagna

Salt

15 minuter
  1. Värm ugnen till ca 80 grader.
  2. Skär osten i fina bitar och lägg på bakplåtspapper. Baka i ugnen ca tio minuter eller tills osten är varm, men inte smält.
  3. Finhacka chilin.
  4. Smält under tiden smör och honung i en stekpanna.
  5. Tillsätt salladsmix och stek till fröna fått fin färg och doftar gott.
  6. Tillsätt sedan vinäger, russin och finhackad chili.
  7. Låta koka ihop till sirapsliknande konsistens.

3,2/5 baserat på 387 röster.