Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
En klassiker med piff. Om du hellre vill använda nötkött än korv så välj gärna rygg- eller lövbiff. En mästerkocksrätt signerad Sigrid Bárány.
400 g falukorv
200 g champinjoner
1 gul lök, finhackad
Smör till stekning
½ tsk torkad dragon eller timjan eller 1 tsk hackad färsk
2 msk konjak, sherry eller madeira
½ dl vatten
2 dl crème fraiche
1-2 tsk dijonsenap
2 tsk tomatpuré
1 tsk soja
Salt och svartpeppar efter smak
2 msk hackad färsk persilja
Till servering: nykokt Kungsörnen Prima fusilli
Strimla falukorven och stek den i smör så att den får fin stekyta. Ställ åt sidan. Kvarta champinjonerna, salta dem lätt och stek dem i lite smör på medelvärme så att de släpper vätska. När vätskan kokat in, tillsätt mer smör och löken. Stek till löken mjuknar och tillsätt sedan dragon eller timjan och rör om. Slå över konjak och låt koka in, tillsätt därefter vatten, crème fraiche, dijonsenap, soja och tomatpuré. Rör om och låt det hela koka ihop. Blanda i falukorven och smaka av med salt och svartpeppar. Strax innan servering rör du ner persiljan. Servera med nykokt pasta.
Om du hellre använder nötkött än falukorv så passar det bra med ryggbiff eller lövbiff. Då strimlar du köttet, steker det i lite smör och olja på hög temperatur så att det får stekyta, ställer det åt sidan och följer sedan i övrigt receptet. Lägg i köttet samtidigt som crème fraichen och låt koka i några minuter så att köttet är genomvarmt. Smaka av med peppar och salt och avsluta med hackad bladpersilja.
Your rating: