Hembakat danskt rågbröd med rökt renstek och pepparrotskräm.

Hembakat danskt rågbröd med rökt renstek och pepparrotskräm

Danskt rågbröd är mustigt och passar utmärkt med smakrika pålägg. Här är recept på en härlig smörrebrödsvariant som är god som förrätt.


4 portioner

1 paket Kungsörnen Dansk rågbröd (mix)

Färskostcréme
240 g naturell färskost
50 g riven pepparrot på tub

Övriga pålägg  
20 g smör
240 g rökt renstek, benfri
4 blad romansallad
20 g smörgåskrasse
4 körsbärstomater
salt, malen svartpeppar, citronsaft 
ev. löjrom

15 minuter
  1. Baka brödet enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna. 
  2. Skär fyra skivor. Blanda färskost med pepparrot. Smaka av med salt, malen peppar och citronsaft. Bred brödskivorna med smör. 
  3. Lägg på skivad renstek och klicka på pepparrotskräm. Garnera med romansallad, smörgåskrasse och körsbärstomat. 
  4. Lägg ev. en klick löjrom på toppen.

2,4/5 baserat på 290 röster.