Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Tagliatelle med krämig champinjon- och kycklingsås
Få råvaror som ger så mycket smak som stekta champinjoner. Här steks de tillsammans med kyckling och crème fraiche i en krämig pastasås. En enkel och mycket smakrik vardagsrätt som kan utökas med t.ex. bacon, spenat eller andra grönsaker efter tycke och smak.
400 g Kungsörnen Prima Tagliatelle
Champinjon- och kycklingsås
450 g kycklinglårfilé
250 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
½ kruka timjan
Till servering
2 dl riven parmesan eller vällagrad ost
Salt och peppar
Smör eller rapsolja till stekning
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
- Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Skär champinjonerna i kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp en större stekpanna med smör eller rapsolja. Stek kycklingen tills den får lite färg. Tillsätt svampen och fortsätt steka tills både kyckling och svamp blivit gyllenbruna. Salta och peppra. Blanda ner lök och vitlök och fortsätt fräsa tills löken mjuknat något.
- Slå över crème fraiche och vatten och låt puttra ihop till en krämig sås.
- Repa bladen från timjanen och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
- Servera pastan tillsammans med den krämiga kycklingsåsen. Toppa med riven parmesan.