Tagliatelle med krämig champinjon och kycklingsås.

Tagliatelle med krämig champinjon- och kycklingsås

Få råvaror som ger så mycket smak som stekta champinjoner. Här steks de tillsammans med kyckling och crème fraiche i en krämig pastasås. En enkel och mycket smakrik vardagsrätt som kan utökas med t.ex. bacon, spenat eller andra grönsaker efter tycke och smak. 


4 portioner

400 g Kungsörnen Prima Tagliatelle

Champinjon- och kycklingsås
450 g kycklinglårfilé
250 g champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl crème fraiche
1 dl vatten
½ kruka timjan

Till servering
2 dl riven parmesan eller vällagrad ost

Salt och peppar
Smör eller rapsolja till stekning

30 minuter
  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  2. Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Skär champinjonerna i kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp en större stekpanna med smör eller rapsolja. Stek kycklingen tills den får lite färg. Tillsätt svampen och fortsätt steka tills både kyckling och svamp blivit gyllenbruna. Salta och peppra. Blanda ner lök och vitlök och fortsätt fräsa tills löken mjuknat något.
  4. Slå över crème fraiche och vatten och låt puttra ihop till en krämig sås.
  5. Repa bladen från timjanen och blanda ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pastan tillsammans med den krämiga kycklingsåsen. Toppa med riven parmesan.

3,2/5 baserat på 579 röster.