Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Laxburgare med gräslök, citron och majssalsa
Fina fisken utgör basen i dessa ”våriga” och smakrika laxburgare. I stället för vanliga tillbehör fylls burgarna med ärtskott, groddar och knipplök, vilket ger en intressant variation på en uppskattad klassiker.
500 g laxfilé
1 knippe gräslök
Zest av 1 citron
1 ägg
Salt och peppar
1 förp GoGreen Ekologisk majs
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
Citronsaft
2 knipplökar
100 g alfalfagroddar
100 g ärtskott
6 - 8 huvudsalladsblad
6 - 8 Korvbrödsbagarns Fiberrika Hamburgerbröd
Smör och olja till stekning
- Hacka eller mixa laxen grovt. Finskär gräslöken och finriv skalet från citronen. Blanda lax, ägg, gräslök, citronzest, salt och peppar. Forma till 6 eller 8 burgare.
- Häll av majsen i ett durkslag. Finhacka eller finriv vitlöksklyftan. Blanda majs, vitlök och crème fraiche till en dressing. Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
- Skölj salladen. Strimla knipplökarna.
- Hetta upp en stekpanna till medelvärme. Tillsätt smör och olja och stek sedan burgarna i några minuter på varje sida tills de fått fin färg och är genomstekta.
- Rosta under tiden hamburgerbröden lätt i ugnen eller i brödrost. Arrangera sedan sallad, groddar, ärtskott, laxburgare, lök och dressing till maffiga burgare.