Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Myntajordgubbar med havreflarn och visp
Jordgubbssäsongen är kort och intensiv, så det är roligt att kunna variera
bären med olika smaker. Här har vi använt vanilj och mynta. Knapriga
havreflarn passar bra att servera till.
Havreflarn
75 g smör
1 dl Kungsörnen vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl AXA havregryn
1 dl strösocker
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
Myntajordgubbar
½ liter färska jordgubbar
2 tsk strösocker
1 kruka färsk mynta
Till servering
2 dl vispgrädde
- Havreflarn: Värm ugnen till 200°
- Smält smöret.
- Rör samman vetemjöl och bakpulver.
- Blanda smör, mjöl, havregryn, socker, grädde och sirap.
- Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar och grädda 5 minuter.
- Låt svalna på plåten.
- Skär jordgubbarna i mindre bitar och blanda med socker och finhackad mynta.
- Vispa grädden. Servera till jordgubbar och havreflarn.